Veurnewandelclub 5 dagen op stap in de Elzas

De groep wandelaars in de wijngaarden van Riquewihr. © (JTY)
Redactie KW

Maar liefst 52 wandelaars vertrokken begin deze week – maandag 4 juni – richting de Franse Elzas om te gaan wandelene en te genieten van de mooie landschappen en lekkere wijnen die de streek te bieden heeft.

Uitvalpunt van de verschillende uitstappen was het prachtig gelegen hotel ‘Perle des Vosges’ in Muhlbach (Munster). Een mooie wandeling van 8 km tussen de wijngaarden in Ribeauvillé vormde de start van talrijke bezoeken aan onder andere een kaasboer in Hohrod, die in zijn kaashoeve ‘Ferme Versant du Soleil’ de heerlijke Munsterkaas maakt op artisanale wijze. Een bezoek aan een wijnboer in Kaysersberg, waar de eigenaar Bernard Haas de groep liet proeven en genieten van zijn rijk assortiment wijn dat het huis produceert, vormde het gesmaakte sluitstuk van de tweede wandeldag. De Riesling, de Gewurztraminer en de Pinot Noir werden met elkaar vergeleken, geproefd en goed bevonden.

Gezegend door het prachtige weer werd er verder gewandeld door de glooiende wijngaarden rond het pittoreske stadje Riquewihr. Naast de indrukwekkende vergezichten kon de groep ook een nest ooievaars met hun kleintjes bewonderen. Na bezoeken aan de historische steden Colmar en Straatsburg was het stilaan tijd om de terugweg naar Veurne aan te vatten.

Na een tussenstop in Martelange en het omzeilen van enkele files rond Namen en Brussel kwam de bus vrijdag omstreeks 21 uur terug in Veurne aan. Foto’s van de reis en filmpjes met zelfs een heuse flashmob in het park van Munster, vormen een mooi souvenir van een tot in de puntjes georganiseerde reis.

(JTY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier