Veurne zorgt voor hartverwarmende lichtpuntjes in donkere dagen

Net zoals tijdens de zomermaanden heeft de dienst van Visit Veurne een aantrekkelijke en originele kalender samengesteld met coronaveilige activiteiten die voor sprankels licht en hoop zorgen in deze coronacrisis. Veel van de activiteiten passen bovendien binnen ‘Verlicht Veurne’ waarbij Stad Veurne rekent op de solidariteit van alle Veurnaars om hun gevels en voortuinen te verlichten.

Dit jaar geen grootse kerst- en eindejaarsfestiviteiten zoals vorig jaar, maar wel hartverwarmende alternatieven. © MVQ

Toeren&Loeren

Door corona kan ook het jaarlijkse kunstevenement Toeren&Loeren niet doorgaan. Tijdens deze kunstwandeling maken kunstliefhebbers kennis met kunstenaars en hun werk in de Veurnse huiskamers, kunstgalerijen of diverse openbare plaatsen zoals het woonzorgcentrum Ter Linden. Dus zorgde Visit Veurne voor een alternatief! Het resultaat is een wandeling door de stad waarbij kunstenaars, kunstverenigingen en scholen licht en sfeer brengen in deze donkere tijden in etalages, op gebouwen, in het Stadspark…

De lichtinstallaties kan je in het weekend van 11 tot 13 december bewonderen, telkens van 14 tot 21 uur. Maar nog magischer wordt het wanneer de zon achter de horizon verdwijnt. Het wandelparcours verkrijgbaar bij Visit Veurne, Grote Markt 29.

Het bos van Willem

In het verlengde van Toeren&Loeren creëert Visit Veurne in het Stadspark een prachtig lichtspektakel. Het is een ode aan onze ereburger Willem Vermandere die dit jaar 80 jaar werd. Vanaf zonsondergang tot 21 uur dansen vele lichtjes op de tonen van zijn muziek.

QR-zoektocht

In december is het zoeken geblazen in Groot-Veurne! 80 QR-codes die verstopt zijn over de stadswijken en deelgemeenten leiden tot de oplossing van een 17-delig kruiswoordraadsel. Wie in deze zoektocht slaagt, maakt kans op mooie prijzen! Het deelnameformulier vind je in het Stadsmagazine van december of bij Visit Veurne.

Veurns Kerstverhaal

De Kerstslaper, een uniek Veurns kerstverhaal, is vanaf 11 december tot eind januari te lezen op 14 panelen verspreid over het stadscentrum. Een leuk idee om dit traject van 2 kilometer af te stappen met de gezinsbubbel! Je ontdekt het volledige verhaal geschreven door Onno van Gelder Jr. met bijhorende illustraties van Roland De Winter. De wandelroute kan je afhalen bij Visit Veurne, Grote Markt 29.

Kerstbos

Geen ijspiste en chalets op de Grote Markt dit jaar, maar wel een kerstbos met verlichte en versierde kerstbomen, van 11 december tot en met 3 januari, van 13 tot 21 uur! Visit Veurne koppelt het kerstbos aan een originele solidariteitsactie: iedereen kan een kerstbal (af te halen bij Visit Veurne) in een van de bomen hangen. Je kan er een boodschap of tekening op aanbrengen en deze persoonlijk komen ophangen voor het kerstbos opent.

Celine Mouton, schepen van Vrije Tijd: “Nu het sneller donker wordt en covid-19 weinig toelaat, is het tijd om onze inwoners een warm hart onder de riem te steken. Visit Veurne brengt je enkele sfeervolle winteractiviteiten om naar uit te kijken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.