Veurne treft voorbereidingen voor relanceplan na coronacrisis

Schepen van Financiën Jan Verfaillie. © foto MVQ
Redactie KW

De stad Veurne zit rond de tafel om de gevolgen van de coronacrisis te bestrijden door onder meer de belastingdruk te verlagen voor Veurnse ondernemers. Er komt ook een ‘altegoare-bon’ voor Veurnse gezinnen.

“Het college van burgemeester en schepenen heeft vandaag de krijtlijnen vastgelegd van een ambitieus relanceplan om het economisch weefsel in onze stad te versterken na de coronacrisis”, zegt burgemeester Peter Roose. “In het plan zijn maatregelen opgenomen om de lokale belastingdruk te verlagen voor de getroffen ondernemingen. Daarnaast wordt een ‘altegoare-bon’ voorzien voor alle Veurnse gezinnen als tijdelijk betaalmiddel bij alle Veurnse handelaars of dienstverstrekkers.”

Jan Verfaillie, schepen van Financiën, voegt eraan toe: “Het college zal deze maatregelen nu verder verfijnen, rekening houdende met de duur van de coronacrisis en zal ook overleg plegen met een resem belangenbehartigers. Het college zal het plan voorleggen aan de eerste gemeenteraad, die opnieuw in normale omstandigheden kan plaatsvinden, zodat daarover een debat met alle fracties kan gevoerd worden.” (MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier