Veurne reikt de sporttrofeeën uit

foto MVO: sportlaureaten, schepen Pascal Sticker en Guido Hoste, mensen van de sportraad. (foto MVO) © Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

In het Sportpark van Veurne werden de sporttrofeeën uitgereikt voor de sportman, sportvrouw, sportbelofte, sportclub, G-sporter en sportverdienste van het jaar. Gezien de coronacrisis werd er rekening gehouden met de prestaties van zowel 2020 als 2021.

In de categorie ‘sportverdienste’ werden uitzonderlijk twee awards toegekend. De eerste trofee was voor de oud-bestuursleden van dansgroep Adagio, die vorig jaar de fakkel doorgaven aan de jonge generatie onder de nieuwe naam OCHO Dance Studio. Daniel Noyelle, Cindy Noyelle, Jurgen Castelein, Richard Masscheleyn en Christine Depoover hebben zich 30 jaar lang ingezet voor de dansgroep. “We hopen dat OCHO heel veel jongeren zal stimuleren om te dansen”, zei Daniel.

“Nu de vereniging al meer dan 200 leden telt, herhalen we onze oproep naar stad Veurne om ons eindelijk aan een geschikte danszaal te helpen.” De tweede award ‘sportverdienste’ was voor Johan Decadt, die al 32 jaar actief is in de MACW Veurne (Marathon Atletiek Club Westhoek), ook een aantal jaren als voorzitter. Johan richtte de hockeyclub op, en was ook 5 jaar voorzitter van de Sportraad.

“Lopen doe ik nog altijd, want sporten is gezond en sociaal”, legde Johan uit. “Het leert je dat je nooit iets voor niks krijgt, zonder af te zien!”.

G-sport

Een apetrotse Delfien Leune mocht de trofee voor de G-sporters in ontvangst nemen. Delfien was zelfs geselecteerd voor het voetbalteam van de Special Red Flames. “Helaas werd het te lastig en heb ik afgehaakt, maar ik speel nu wedstrijden bij de ploeg van Gullegem”, vertelde Delfien.

Ook haar broer, Martijn Leune, viel in de prijzen. Hij speelt bij KSV Veurne en zijn ploeg mag terugblikken op uitstekende prestaties. De club promoveerde van 3de naar 2de provinciale en wint zowat elke wedstrijd. “Het is een project van vele jaren, waarbij onze trainer een belangrijke schakel is”, klonk het unaniem in het team.

“We zijn een bende maten die er elke week voor gaan, met een bijna professionele omkadering, ook via de sociale media. Dat zorgt voor meer publiek en meer sponsors… Onze ambitie? Promoveren naar de hoogste provinciale!”

‘Geen dikke benen’

Bij de sportbeloften waren Yander Ingouf (veldlopen), Jonas Pauwels (wielrennen) en Bart Junior Vandecasteele (paardrijden) genomineerd. Jonas sleepte de trofee in de wacht. Hij werd in 2021 provinciaal kampioen mountainbike, werd tweede op het provinciaal kampioenschap wielrennen en won het provinciale kampioenschap cyclocross.

“Ik hou ervan om in de modder te ploeteren, maar voor de weg moet ik nog ‘groeien’, want ik heb geen al te dikke benen”, lachte Jonas. Ook Yander presteerde uitstekend en behaalde zowel in 2020 als 2021 heel wat medailles en podiumplaatsen. Johan Becue (atletiek), Gertjan Dieryck (atletiek) en Robin Alderweireldt (cyclocross) streden om de ‘sportman’-trofee. Johan behaalde brons op het BK 200 meter sprint en werd 4de op het BK discuswerpen.

Robin behaalde vorig jaar vier overwinningen op nationaal niveau. Gertjan, die in verscheidene disciplines provinciaal kampioen werd en ook goed scoorde op het BK in de zevenkamp en tienkamp, kreeg de trofee. Sportvrouw werd opnieuw Marijke Decaesteker (atletiek), die ondanks blessures en een heupoperatie blijft volharden en geloven in haar sport. De tweede genomineerde was Noor Torelle, West-Vlaamse tenniskampioen en die diverse finaleplaatsen behaalde in verschillende toernooien.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.