Veurne On Ice feestelijk geopend met muziek, een Eisbar en een kerstmarkt

Vrijdagavond 14 december werd op de Grote Markt van Veurne het eindejaarsevent Veurne On Ice feestelijk geopend met een Eisbar als nieuwe publiekstrekker.

De vrienden Niels, Jarne, Nicola, Cederic en Arthur uit Veurne en Koksijde genoten van een drankje in de verwarmde Eisbar. © (Foto JT)

Door het lichte vriesweer lag de schaatspiste er optimaal bij. Vanaf de middag konden de schaatsen aangebonden worden en in de chalet waar de schaatsen konden gepast en aangetrokken worden, was het dan ook bijzonder druk. Walter Vanheste en Bernard Vieren, die reeds 17 jaar met enkele collega’s van het voetbal van Veurne instaan voor de uitlening van de schaatsen, doen dat net zoals de collega’s volledig vrijwillig. De schaatspiste, die aan zijn 17e jaargang toe is, wordt opgebouwd door een bouwheer in samenwerking met de stad Veurne. De schaatsen worden verhuurd door een aantal vrijwilligers die om beurt in de chalet aanwezig zijn en de gepaste schaatsen helpen kiezen.

In Veurne kan er tot 13 januari 2019 geschaatst worden op de ijspiste van 500 vierkante meter. Het tarief is 6 euro voor één schaatsbeurt, een hele dag schaatsplezier kost 7 euro. Iedere dag kan er vanaf 11 uur geschaatst worden. Op zaterdag 15 december kon men nog van 10 uur tot 17 uur terecht op een kerstmarkt, waar een ruime keuze werd aangeboden aan kaarsen, bloemstukken, hobbykaarten en juwelen.

Koude voeten warm stampen met muziek uit de seventies

Om 20 uur was het de beurt aan de coverband Crystal Moon, die hits speelde uit de seventies. Ondertussen was er heel wat volk toegestroomd op de markt en de jenever en andere hartverwarmende drankjes bepaalden al vlug de uitgelaten kerstsfeer. DJ Fré sloot de geslaagde openingsavond af.

De Eisbar en de andere kerstchalets van de voetbalclub JSV Veurne, de vriendenkring van de basisschool Atheneum, studentenvereniging Moeder Pupegaele en FC The Possé zijn geopend tot en met zondag 6 januari.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.