Veurne koopt 12.000 mondmaskers voor inwoners via Think Pink

Stad Veurne geeft niet alleen mondmaskers voor zorgpersoneel, maar ook voor de inwoners. © foto MVQ
Redactie KW

Veurne heeft vanmiddag 12.000 mondmaskers besteld via Think Pink. Zo is elke inwoner straks beter beschermd én steunt de stad een goed doel.

Wanneer de maatregelen geleidelijk afgebouwd zullen worden, zal de overheid het dragen van een mondmasker aanbevelen in elke situatie waar mensen geen veilige afstand van elkaar kunnen houden. Het stadsbestuur beschermt met deze aankoop alle inwoners tegen de verspreiding van het coronavirus.

De aankoop van de 12.000 mondmaskers verloopt via Think Pink. 80 procent van de opbrengst van de verkoop van deze mondmaskers gaat naar Think Pink België en dus naar de strijd tegen borstkanker. Veurne betaalt 29.000 euro voor deze bestelling. De mondmaskers zullen een Veurnse toets krijgen en er zal keuze zijn tussen drie maten: van groot tot klein. De maskers zullen door het stadsbestuur worden verdeeld. Hoe dit zal verlopen, zal snel worden gecommuniceerd.

Burgemeester Peter Roose: “Het buitenland toont aan dat het mondmasker de komende weken en maanden een vast attribuut zal worden in ons leven. We willen onze inwoners dit masker niet ontzeggen.” (MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier