Veurne in de ban van een Halloweenspel

Redactie KW

Samen met het Leuvense citygamebedrijf Ichallenge dokterde de Veurnse dienst toerisme een nieuw Halloween-tabletspel uit met een griezelparcours door het stadscentrum.

Maandagnamiddag stroomden de deelnemers toe die zich hadden ingeschreven voor het tabletspel. De organisatoren registreerden heel veel jong volk, voornamelijk tussen 6 en 12 jaar. Het spel heeft wel raakpunten met de Pokemonrage, maar dan met kabouter Freddy als Pokemon van dienst. Per groep was er minstens één volwassen begeleider mee, die een tablet mee kreeg. Op de tablet staan een aantal locaties op de plattegrond van Veurne aangeduid. Een voor een leiden de opdrachten naar een locatie waar Freddy een opdracht geeft.

Bij het tentje met de vleermuizen worden de deelnemers beloond met een snoepje als ze een opdracht hebben uitgevoerd zoals een zombie nadoen, mama of papa in de nek buiten als Dracula, lachen als een heks… Op de andere locaties zijn de opdrachten heel divers: de deelnemers moeten een foto nemen of een video opnemen, een liedje zingen, aangeven welke wansmakelijke ingrediënten ze in de heksensoep zouden doen… Op vraag van de milieuraad is er ook een tentje met opdrachten van natuurwerkgroepen Zeevonk en De Kerkuil. Met de huifkar worden de Veurnse straten op een ‘spooky’ manier verkend. Horecazaken ‘t Croonhof, Furna Pub, Excelsior, Christophe en Lowie hebben gezorgd voor een reuzegrote ketel heksenpompoensoep. Na afloop van het spel verbroederen de deelnemers in de grote tent op de markt, helemaal ondergedompeld in Halloweensfeer.

(MVO – foto MVO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.