Veurne heeft nu ook een buurtpluktuin

Een deel van de groep enthousiaste planters van de eerste buurtpluktuin in Veurne
Redactie KW

Zaterdag 26 oktober hebben een honderdtal buurtbewoners uit de omgeving van de Georges Bouillartlaan en de Burgweg in Veurne gezorgd dat volgend jaar een stuk groene zone van 700 m² er totaal anders zal uitzien dan nu het geval is.

Bart Goudeseune en Joke Bloeyaert namen het initiatief om de zone in een villawijk te beplanten met 28 fruitboompjes, 80 bessenstruiken en 3000 bloembollen. Het Regionaal Landschapsfonds schonk 1500 euro voor de aankoop van het nodige plantgoed en klein materiaal om de bomen te ondersteunen. Nog eens 1500 euro werd bij elkaar gebracht door de buurtbewoners die zaden verkochten. Het stadsbestuur gaf het terrein in concessie voor een periode van zes jaar.

Er daagden heelwat buurtbewoners en andere helpende handen op om de boompjes, struiken en het andere plantgoed, tulpen en narcissen in de grond te stoppen. Volgend jaar wordt het genieten van appeltjes, peren, kersen en pruimen van de aangeplante boompjes. Voor wie een bloem wil plukken of genieten van een kweepeer, een vijg, een mispel of een moerbei komt hier dan ook aan zijn trekken.

(JT/Foto JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier