Het is precies in deze kwetsbare gezinnen dat heel wat kinderen de lessen niet optimaal kunnen volgen door het gebrek aan computers. Lokale verenigingen en solidariteitsacties in samenwerking met diverse serviceclubs hebben al heel veel hulp geboden, maar toch blijft de nood bijzonder hoog! Daarom doen de 4 (W)Integratiegemeentes een oproep om een geschikte oplossing voor elk kind te zoeken.

Waarmee kan je helpen?

- Tweedehands laptops of tablets die nog goed functioneren van maximum 5 jaar oud.

- Laptops moeten draaien op het besturingssysteem Windows 8 of hoger.

- Kleiner (functionerend) computermateriaal dat nuttig is voor thuisonderwijs zoals muis, hoofdtelefoon...

- Mensen met ICT-skills die bereid zijn om de gekregen materialen op punt te stellen vooraleer ze verdeeld worden.

Tijdens de week van 14 tot 17 april wordt dit materiaal ingezameld op het oud politiekantoor van Koksijde-Dorp in de Zeelaan 44 (tegenover Colruyt). Inleveren kan elke voormiddag tussen 09.00u en 11.30u. Er is een medewerker aanwezig om de overdracht in de beste hygiënische omstandigheden en met respect voor de sociale afstandsregels te organiseren. Info: Anke Inghelbrecht - anke.inghelbrecht@koksijde.be of 0492 15.24.92.

(MVDP)

Het is precies in deze kwetsbare gezinnen dat heel wat kinderen de lessen niet optimaal kunnen volgen door het gebrek aan computers. Lokale verenigingen en solidariteitsacties in samenwerking met diverse serviceclubs hebben al heel veel hulp geboden, maar toch blijft de nood bijzonder hoog! Daarom doen de 4 (W)Integratiegemeentes een oproep om een geschikte oplossing voor elk kind te zoeken.Waarmee kan je helpen?- Tweedehands laptops of tablets die nog goed functioneren van maximum 5 jaar oud.- Laptops moeten draaien op het besturingssysteem Windows 8 of hoger.- Kleiner (functionerend) computermateriaal dat nuttig is voor thuisonderwijs zoals muis, hoofdtelefoon...- Mensen met ICT-skills die bereid zijn om de gekregen materialen op punt te stellen vooraleer ze verdeeld worden.(MVDP)