Veurne biedt binnenkort ook Voetjebal aan: “Extra sportaanbod voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar”

Voetjebal is een uniek voetbalconcept voor kinderen tussen twee en vijf jaar oud. De relatief nieuwe sport wordt vandaag op meer dan vijftig locaties beoefend in België. Binnenkort komt daar ook Veurne bij. Maar alvorens de trainingen in Veurne kunnen starten, is Voetjebal nog op zoek naar enthousiaste spelertjes.

Raf Caubergh, oprichter van Voetjebal België. © TV

Het bijzondere concept, overgewaaid uit Nederland, werd zes jaar geleden door Raf Caubergh (28) uit Bilzen geïntroduceerd in België. “We zijn een zestal jaar geleden gestart in Genk, met vijftien kindjes”, aldus Raf. “De grootste reden waarom ik mijn schouders onder Voetjebal heb gezet is om een extra sportaanbod te creëren voor de kindjes in deze leeftijdscategorie. We willen kinderen van die leeftijd voorbereiden op de sportclub.”

Vandaag kan Voetjebal België spreken van succesvolle beginjaren. Daarbovenop breidt de organisatie elk jaar snel uit doorheen het land. “We bieden Voetjebal ondertussen aan op een vijftigtal locaties in België en op jaarbasis schrijven zo’n 3.000 kinderen zich in. Met die ontwikkeling kan ik enkel tevreden zijn”, stelt Raf. “Op termijn is het de bedoeling om aan alle kinderen in Vlaanderen Voetjebal te kunnen aanbieden op twintig minuten van huis.”

Voetjebal is een voetballend speel- en leerconcept voor kinderen van twee tot en met vijf jaar. “Tijdens onze trainingen werken wij aan de motorische ontwikkeling en willen wij deze kindjes op een leuke en interactieve manier voorbereiden om op zesjarige leeftijd over te stappen naar een sportclub. Een belangrijk gegeven binnen onze training is dat wij werken met beperkte inschrijvingen per groep, gediplomeerde en opgeleide trainers en dat er bij elk kindje een (groot)ouder actief meedoet. Dit zorgt er mede ook voor dat het kind zich meer op zijn gemak voelt. Op deze manier beleven kind en ouder ook weer leuke momenten”, aldus Raf.

Nog niet genoeg inschrijvingen in Veurne

In Veurne zou Voetjebal normaal gezien komend weekend, op zaterdag 21 september, van start gaan, “maar we hebben helaas nog niet genoeg inschrijvingen”, aldus de oprichter van Voetjebal België. “We hebben tien trainingen gepland in Veurne, maar die hebben we nu dus geannuleerd.” Maar dat is geen reden tot paniek, want het concept doet bij inwoners aan de kust vanzelfsprekend nog niet meteen een belletje rinkelen. De nieuwe opstartdatum staat gepland voor januari. “Ondertussen zijn er al een vijftal kinderen zich komen aanmelden, dus aan het vereiste aantal van tien kinderen zullen we tegen dan wel geraken”, besluit Raf.

(TV)

Inschrijven voor Voetjebal Veurne of een van de andere locaties kan via https://www.voetjebalbelgie.be/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.