Veurne baadt in kerstsfeer

De Eisbar staat op de Grote Markt van 13 december tot 12 januari. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Een kerstdorp, kids disco, schaatspiste, optredens van Kobe Ilsen en Viktor Verhulst… Voor elk wat wils tijdens de kerstperiode in Veurne. “De testeditie van het nieuwe Eisbar-concept vorig jaar was al een succes en de tweede editie wordt nog straffer”, verzekert organisator Tom Lingier. Vanaf 13 december word je er ondergedompeld in de kerstsfeer. “Er moeten gewoon elke dag leuke dingen te beleven zijn.”

“Het was onze bedoeling om iets op poten te zetten dat een brede doelgroep tussen 20 en 60 jaar aanspreekt. Er moeten gewoon elke dag leuke dingen te beleven zijn op de Grote Markt”, verzekert organisator Tom Lingier.

“Veurne krijgt een echt kerstdorp met een allweather-infrastructuur. We hebben dit jaar geïnvesteerd in extra optredens op het podium en in 250 kerstbomen die voor een geweldige kerstsfeer zullen zorgen. Aan de ingang creëren we feestelijke lichtbruggen en boven de Markt vormen guirlandes een sterrenhemel. We werken goed samen met stad Veurne en gingen een concessie aan voor vier edities. De kosten voor de animatie worden gedeeld. Nieuw is de kids disco op zondagnamiddag en kinderanimatie. Centraal staat de ijspiste van 500 m², waar de schaatsshow beslist veel volk zal lokken. We organiseren ook een ijshockeytornooi, een Christmas afterworkparty, er is de Kitsch Club en op het podium nodigen we Kobe Ilsen uit, Viktor Verhulst, Dimaro, Yves Segers, Bjorn Verhoeven, het West-Vlaams Gemingeld Vintekoor… Elke avond zorgt een dj in de Eisbar voor ambiance. De Eisbar is elke dag open van 12 tot 24 uur, op vrijdag en zaterdag tot 2 uur en op 31 december is het feestvieren tot 4 uur op onze oudejaarsfuif. Enkele Veurnse verenigingen gaan de kerstchalets voor hun rekening nemen. We zijn ervan overtuigd dat ons Eisbar-concept aanslaat bij het grote publiek en dat het de volgende jaren zal blijven groeien.” De Eisbar staat op de Grote Markt van 13 december tot 12 januari.

IJshockeytornooi

Stad Veurne geeft het startschot voor de kerstmarkt en Veurne on Ice op 13 december. Zoals ze dit al 18 jaar lang doen, zijn vrijwilligers Bernard en Walter ook dit jaar van de partij en nemen zij de verantwoordelijkheid op zich voor de schaatsenverhuring. Voor een schaatsbeurt betaal je 6 euro. Krijg je er niet genoeg van, dan kan je de hele dag op de grote schaatspiste doorbrengen voor 7 euro. Niet vergeten, handschoenen zijn verplicht.

Je kan iedere dag vanaf 11 uur het ijs op. Op 2 januari kunnen hockeyploegen van minimum vier spelers het tegen elkaar opnemen tijdens het ijshockeytornooi. Inschrijven kan tot 30 december via sportdienst@veurne.be.

We hebben geïnvesteerd in 250 kerstbomen die voor een geweldige kerstsfeer zullen zorgen

Primeur is de grote nieuwjaarsreceptie: Stad Veurne nodigt alle Veurnaars uit op de Grote Markt op zondag 5 januari om samen te klinken op het nieuwe jaar. Inschrijven is verplicht via www.veurne.be/nieuwjaarsreceptie. Op 5 januari kan je jouw consumptiekaart afhalen aan de infostand op de Grote Markt.

Ook de Wintervariaties maken deel uit van het kerstgebeuren. Op 14 en 15 december sluit de Wintervariatie ‘Chant des Coquelicots’ in het Spaans Paviljoen hier perfect bij aan. Om 21 uur scheppen 60 lichtgevende reuzenklaprozen op muzikale tonen een magische sfeer. Tijdens drie nocturnes van telkens 25 minuten nemen twee muzikanten je met livemuziek mee in de fonkelende wereld van klaprozen.

Meer info via www.clubpaviljoen.be. Op 14 december kan je tussen 13 en 19 uur originele kerstcadeautjes op de kop tikken op de hobbyistenkerstmarkt.

Kerstliederen

Wil je de kerstsfeer op een serene manier beleven? Kom dan op zondag 22 december om 16.30 uur naar de Sint-Niklaaskerk. Het Sint-Niklaaskoor brengt in het sfeervolle kader van de kerk een gevarieerd repertoire van traditionele kerstliederen, met medewerking van het IKO (Iepers Kinderorkest). Noteer dit bijzondere kerstmoment ‘Samen Kerst Zingen’ in je agenda. De toegang is gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier