Moderator en organisator Claude Willaert legde nog eens uit wat eigenlijk de bedoeling was van het BK Broodpudding: "We willen de aandacht vestigen op voedselverspilling en mensen sensibiliseren met een eenvoudig voorbeeld. Alles verdient een tweede leven of een tweede kans, ook oud brood... Dat was ook nu de opdracht: "Gooi het niet weg, vries oud brood eventueel in, en maak er een lekkere alcoholvrije broodpudding van.
...

Moderator en organisator Claude Willaert legde nog eens uit wat eigenlijk de bedoeling was van het BK Broodpudding: "We willen de aandacht vestigen op voedselverspilling en mensen sensibiliseren met een eenvoudig voorbeeld. Alles verdient een tweede leven of een tweede kans, ook oud brood... Dat was ook nu de opdracht: "Gooi het niet weg, vries oud brood eventueel in, en maak er een lekkere alcoholvrije broodpudding van. Zeven kandidaten gingen op de uitdaging in en sommigen waren duidelijk overenthousiast. We vroegen om een broodpudding van 200 gr te maken, maar er was er zelfs eentje bij van 2 kg. Dat zien we deze keer graag door de vingers. Er waren ook echte kunstwerkjes bij! Het feit dat de stukjes broodpudding die vorig jaar waren overgebleven in een mum van tijd ongemerkt verdwenen achter de kiezen van toevallige passanten, bewijst dat het een succes was. Ook in Frankrijk wordt er met broodpudding geëxperimenteerd: in Duinkerke is er een wedstrijd tijdens de carnavalperiode, en in Rexpoëde heet dat 'le concours de pouding'. Ik hoop dat de juryleden die vorig jaar van de partij waren, de broodpudding intussen hebben verteerd, want toen moesten ze meer dan 20 porties proeven!"Wim Janssens, juryvoorzitter en schepen van De Panne, herinnert zich nog levendig die memorabele proefnamiddag: "Het was zeker geen eenvoudige, maar letterlijk en figuurlijk een 'zware' taak, ook voor onze maag. Maar dat glas uitstekende whisky achteraf heeft echt deugd gedaan!" Deputé Jurgen Vanlerberghe zetelde voor het eerst in de jury: "In mijn stoutste dromen had ik nooit kunnen vermoeden om ooit deel uit te maken van het Belgisch Kampioenschap Broodpudding!"Voor schepen Nicolas Luyssen was het de eerste keer: "Als schepen van Erfgoed zit ik hier wel op mijn plaats. Broodpudding is een stukje traditie, erfgoed dat niet mag verloren gaan! De beoordeling is echt niet makkelijk: je moet op heel veel dingen tegelijk letten: matchen de ingrediënten, zit de smaak en de textuur goed... Hoe meer je proeft, hoe moeilijker het wordt." Ook jurylid José Decoussemaeker (natuur- en erfgoedgids en uitgever van 'De Bliedemaker') wijdde zich aan zijn proefopdracht in opperste concentratie. Pénélopé Vandenbussche was met haar 13 jaar het jongste jurylid, maar zij bewees haar proeverskwaliteiten ook vorig jaar al.Na elk proevertje noteerden de juryleden het aantal punten. Elke kandidaat kreeg voor zijn baksel een score op 20 punten. Uiteindelijk kwamen er twee kandidaten met 75 punten (op 100) als eersten uit de bus. Dat ex aequo werd opgelost op basis van de punten die het jongste jurylid aan elke kandidaat had toegekend. De tweede of eigenlijk derde winnaar scoorde 72 punten.Johan Sterckx uit Veurne sleepte zo de gouden medaille in de wacht. Als extraatje had hij zelfs een mooi gedichtje bij zijn broodpudding gevoegd, maar daar krijg hij geen extra punten voor. Tweede werd Marleen Deschryver uit Adinkerke, met evenveel punten. Marleen had haar broodpudding zelfs een naam gegeven: Ama Flor. De bronzen medaille was voor Dave Lefranc uit Adinkerke. Als kers op de taart - of op de broodpudding - kregen ze ook een diploma, ondertekend door de jury, en met welgemeende felicitaties. Door de coronasituatie verliep de wedstrijd en de prijsuitreiking zonder publiek.(MVP)