Vespaclub en Kiwanis Oostende halen 3.420 euro op voor goede doel

© FRO
Redactie KW

De jaarlijkse Kerstrit van Vespa Club Oostende (VCO) bracht afgelopen zaterdag maar liefst 3.420 euro op ten voordele van de vzw Lichtbaken. De deelnemers aan de rit zorgden voor 1.710 euro, Kiwanis Noordzee verdubbelde dat bedrag.

Manu Mommerency, voorzitter van VCO blikt tevreden terug. “Meer dan 150 deelnemers uit het ganse land zakten af naar Oostende, een record! De sfeer was fantastisch, dankzij de creativiteit van onze Vespisti, allemaal in kerstornaat en met versierde twee- of vierwielers. Ook de weergoden waren ons goed gezind. De respons van het publiek was zeer positief. Ondanks de medewerking van de lokale politie, met motards en patrouillewagens, waren er enkele opstoppingen. Ik ben zeker dat ons enthousiasme zo aanstekelijk werkte, dat de automobilisten ons die paar minuten vertraging vergeven.”

De kerstrit leidde de Vespa’s door de Stad aan Zee met haltes aan de Christmas Village, Winter in het Park en de Kerst-Happening aan het Canadaplein. Voor het tweede jaar kreeg de club de uitzonderlijke toestemming door de lichtstraat in de Adolf Buylstraat te rijden, wat voor de rijders en de toeschouwers een uitzonderlijk tafereel opleverde.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier