Vesaliusinstituut in Oostende organiseert virtuele opendeurdag

© JRO
Redactie KW

Geen opendeurdag door de coronamaatregelen? Dan maar een virtuele tour organiseren doorheen de hele school. In het Vesaliusinstituut in Oostende kan men zowel vrijdag als zaterdag de school op een virtuele manier bezoeken.

April en mei zijn traditioneel de maanden waarin heel wat scholen de deuren open zetten. Het is dan ook op die momenten dat leerlingen een zicht krijgen op wat ze mogen verwachten wanneer ze in september de eerste stap zetten in hun nieuwe school. Sommigen hebben helemaal hun schoolkeuze nog niet gemaakt en wachten de opendeurdagen af. Het coronavirus en de opgelegde maatregelen zorgen ervoor dat er dit jaar geen opendeurdagen zullen zijn. Scholen proberen in deze tijden zo creatief mogelijk te zijn om toch maar hun school te promoten voor het komend schooljaar. Ook in het Vesaliusinstituut in Oostende komen ze creatief uit de hoek.

Zowel op vrijdag als op zaterdag zou de school de deuren open zetten voor alle nieuwsgierigen. Dat kan nu niet dus werd er een oplossing gezocht. “Het was alle hens aan dek om zowel de ouders als de leerlingen een volwaardig alternatief voor te stellen“, vertelt woordvoerder van de school, Leen Van Overwaele. “Als innoverende school kunnen we gelukkig rekenen op een professioneel team dat het lesgeven combineert met eigentijdse werkvormen en media heel gewoon vindt. Hierdoor zijn we erin geslaagd om op korte termijn om te schakelen van een opendeur naar een virtuele opendeur.”

De virtuele tour neemt de leerlingen en hun ouders in 360° mee binnen in de lokalen, labo’s en werk- en leefruimtes van de school. “Daarbij ziet men leerlingen aan het werk. Daarnaast is er een live chat op de website waar leerkrachten uitleg geven over bijzonderheden van hun opleidingen en er staat ook nog eens een telefoonteam klaar dat de bellers rechtstreeks te woord staat. We nodigen iedereen uit om de proef op de som te nemen en ons tijdens de Vesalius virtuele opendeurdag te contacteren met alle mogelijke vragen”, aldus Van Overwaele.

Op vrijdag is de school op een virtuele manier te bezoeken van 17 uur tot 20 uur en op zaterdag kan dat van 14 uur tot 17 uur. De school is te bezoeken via www.vesaliusinstituut.be.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier