Verzorgend personeel revalidatieziekenhuis in Oostende steekt patiënten hart onder de riem

Redactie KW

Vrijdagmiddag hield het verzorgend personeel van revalidatieziekenhuis BZIO in Oostende een opvallende actie voor hun patiënten.

‘Volhouden @ BZIO’ stond er te lezen op een niet mis te verstane boodschap naar de patiënten toe. Het verzorgend personeel, bestaande uit zorgkundigen, verplegers en dokters begaf zich om 14.15 uur buiten het gebouw en trok samen richting de zeedijk en het strand, aan de overkant van het revalidatieziekenhuis. “Dagelijks praten we met onze patiënten en tijdens die gesprekken viel op dat onze patiënten het alsmaar moeilijker krijgen met de huidige situatie”, vertelt Alain Antierens, directeur patiëntenzorg. “Het is niet alleen in de gewone ziekenhuizen alle hens aan dek, maar ook bij ons is dat het geval. Onze patiënten zijn net als andere patiënten weg van hun geliefden. Er is ook bij ons geen bezoek mogelijk. We leven in een moeilijke tijd en dat merk je ook bij ons.”

Nieuwe week, nieuwe actie

“Met de actie willen we onze patiënten de boodschap geven dat ze nog even moeten, volhouden”, pikt dokter Bru, diensthoofd van de revalidatieafdeling, in. Daarom hebben we onderling besloten om elke week een nieuwe actie op poten te zetten. We vragen momenteel enorm veel van onze eigen medewerkers en van onze patiënten. Met de actie willen we iedereen die extra boost geven. Maar we willen met onze actie niet alleen onze mensen bereiken, maar een oproep doen naar iedereen: ‘hou vol’. Weet je… mensen hebben in deze tijden iets nodig om naar uit te kijken. Door elke week een actie op getouw te zetten willen we daar een beetje voor zorgen. Meer kunnen we niet doen, maar onze mensen en onze patiënten zijn blij met de actie.”

https://www.youtube.com/watch?v=dEJhNgZRuZ0

Heel wat revaliderende patiënten zaten voor het raam van het ziekenhuis en zwaaiden hun verzorgers toe. “Via onze Facebookpagina vroegen we ook aan de mensen om massaal tekeningen te maken voor onze bewoners. We lanceerden de oproep donderdag en een dag later hadden we al een twintigtal tekeningen binnen. Die worden allemaal netjes opgehangen in het ziekenhuis”, klinkt het nog.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier