Verwencafé Het Idee in Ring Shopping Kortrijk viert éénjarig bestaan in stijl

We herkennen Dominique De Vos (productverantwoordelijke), Dirk Blondeel, Christof Swaenepoel, Sven Lahousse, Christel Lambrecht (medewerker Het Idee), Jana Hoste (medewerker bakkerij) en Katrien Cruts (medewerker Het Idee). © foto TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Op zaterdag 23 november 2018 opende ‘Het Idee’ in Ring Shopping Kortrijk voor het eerst zijn deuren.

‘Het Idee’ is een verwencafé en een winkel van De Branding uit Kuurne waarbij mensen met een beperking zelf instaan voor het helpen, bedienen en afrekenen van de klant met een minimale ondersteuning van hun begeleiders. Ondertussen is het verwencafé uitgegroeid tot een vaste waarde in de omgeving en kijkt men al uit naar het tweejarig bestaan.

Olivier Stragier neemt de bestelling op van Martine en Ann.
Olivier Stragier neemt de bestelling op van Martine en Ann.© foto TV

“Een jaar geleden openden we onze deuren en werd iedereen erin gegooid. Het was ook bang afwachten of ons project zou slagen en of de bezoekers ons concept zouden begrijpen. Ondertussen hebben we gemerkt dat iedereen razend enthousiast is en dat we soms onze deur eventjes figuurlijk moeten sluiten omwille van het succes“, vertelt Dominique De Vos. “We stellen vast dat onze gasten (=cliënten) ook helemaal openbloeien in ons verwencafé. De introverte gasten komen nu meer op de voorgrond en genieten er ook echt van. Dat is voor ons het belangrijkste in het gehele verhaal.”

Voor het eenjarig bestaan werd een mooie taart gemaakt.
Voor het eenjarig bestaan werd een mooie taart gemaakt.© foto Didier Verschelde

Het verwencafé bied plaats aan dertig mensen maar om de werkdruk laag en alles overzichtelijk te houden voor het cliënteel werd besloten om geen verschillende bezoekers samen te plaatsen aan een tafel. Daardoor kan het soms gebeuren dat er een wachtrij buiten staat. “We vertellen de klanten dan hoe we werken en waarom ze eventjes moeten wachten. Iedereen begrijpt dat wel en ook onze gasten vinden het beter zo”, verduidelijkt Dominique De Vos.

Plezier met collega’s

Ook Olivier Stragier (41 jaar), een van de cliënten van De Branding, die vandaag aan het werk was straalde zienderogen. “Ik ben van de bakkerij naar hier gekomen en help zowel in de zaal, in de keuken, aan de kassa en help ook mee om alles rond HACCP in orde te brengen. Ik heb hier veel plezier met mijn collega’s en vind het echt heel leuk”, aldus Olivier.

(TV/ foto’s TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier