Verwaarloosde dieren dood aangetroffen in Izegem

De persoon die het huis huurde, verdween met de noorderzon. © WC
Redactie KW

In de Roeselaarsestraat in Izegem werden dit weekend enkele dode dieren aangetroffen.

De persoon die het huis huurde, verdween met de noorderzon, maar liet zijn fret en zijn uil achter in het huis. Beide dieren stierven door ontbering. De eigenaars van het huis willen dat niet zo laten en dienden een klacht in bij de politie.

Eigenares Peggy Maes: “Eerst en vooral wil ik benadrukken dat we als familie grote dierenvrienden zijn. We waren dan ook zeer onder de indruk. Ik erfde dit huis een tijdje geleden van mijn beide ouders en verhuurde het aan een vriend, die maar wat blij was om opnieuw een onderkomen te hebben. De laatste maanden liep het mis. Er werd al een drietal maand geen huur meer betaald en toen we hoorden van outsiders dat hij niet meer hier woonde, kwamen we een kijkje nemen. Wat we zagen, was met geen woorden te beschrijven”, klinkt het.

“Niet alleen was het huis helemaal omgewoond, maar het ergste waren de huisdieren die hij had. De dieren die er verbleven, kregen gewoon geen kans om te overleven. De uil werd zelfs gewurgd met prikkeldraad. Ook de fret is door ontbering gestorven. Natuurlijk hebben we de politie alles laten bekijken. Ik hoop in ieder geval dat alles uitgeklaard wordt. Voor ons is het zeker een hele opdracht om ons huurhuisje weer in orde te krijgen, maar we zullen ons best doen. Ik hoop enkel dat alles hier wordt uitgeklaard en dat onze huurder weet dat hij zijn verantwoordelijkheid zal moeten nemen“, aldus Peggy Maes.

(PVDW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.