Vervoersdienst De Link rijdt nu ook in de Zilverberg en Beitem

© (Foto SB)
Peter Soete

Vanaf 1 maart biedt De Link niet alleen vervoer op maat aan in Oekene maar ook in Beitem en op De Zilverberg. Maar liefst twaalf extra vrijwilligers zorgen voor deze vervoerservice die er komt in samenwerking met het Zorgbedrijf.

“Het is vooral dankzij de vele vrijwilligers dat deze uitbreiding mogelijk is”, begint voorzitter Bart Wenes. “Het woonzorgcentrum en het dienstencentrum De Zilverberg bevindt zich, net als de nieuwgebouwde huizen van De Mandel, ver verwijderd van een halte van De Lijn. We hebben met het Zorgbedrijf en het stadsbestuur hemel en aarde bewogen om een aanpassing van de busroute te bekomen maar dat was tevergeefs. De Lijn kon geen ommetje maken naar het woonzorgcentrum en de huizen op De Zilverberg.”

“Daarom zijn we uiterst tevreden dat we in De Link van Oekene een goede partner hebben gevonden. De Link biedt al vervoer op maat aan in Oekene en we moeten dan ook het warm water niet uitvinden. We waren blij dat we ons wagentje konden aansluiten. Uiteraard heeft dit veel overlegmomenten gevraagd van iedereen want organisatorisch komt er heel wat bij kijken.”

Binnen tien km

“Iedereen die geen wagen heeft of een vervoersprobleem heeft, kan een beroep doen op ons”, vertelt woonzorgcentrumdirecteur Philippe Schollaert. “In principe is ons vervoer aanvullend op het aanbod van De Lijn tenzij dit een te moeilijke oplossing is. Dan kan er rechtstreeks vervoer van en naar de bestemming zijn binnen een straal van tien km. De bestemming moet zich echt wel binnen de grenzen van Oekene, de Zilverberg en Beitem bevinden. Het is niet de bedoeling dat iemand die in het Beekkwartier woont een beroep doet op De Link om een familielid in Kachtem te bezoeken. Maar iemand die in het Beekkwartier woont en een vriend wil bezoeken in ons woonzorgcentrum kan wel een beroep doen op De Link. Net zoals iemand die hier woont het busje kan reserveren om naar een vriend of vriendin te gaan die in Roeselare of Beveren woont. Op die manier willen we het ook familieden die anders gevraagd worden om te rijden, een beetje makkelijker maken.”

Het lidgeld voor De Link kost 10 euro per jaar en er is steeds een opstapkost van 2 euro. Er wordt een vergoeding gavraagd van 34 eurocent per km en dit maal twee omdat de chauffeur ook moet terugkeren. Reizigers op hetzelfde traject kunnen de kosten delen en wie lid is van de Link is zonder meerkost ook lid van de Minder Mobielen Centrale.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.