Vertrouwen in de kerk is ver zoek in Zwevezele

Op deze zonnige zondagmorgen vond er een tweede protestactie plaats aan de Sint – Jozefskerk op De Hille. Het doel hiervan is om priester Luk Brutin in Zwevezele te houden.

© NS

Een tachtigtal kerkbezoekers waren naar de viering gekomen omstreeks 8.30 uur. Een groot deel kwam naar de viering omdat er een familieviering gepland was. De viering was een heel sobere dienst. De priester die op dit moment priester Luk Brutin moest vervangen stond zelf in voor de zang. In de preek had hij het over vertrouwen…. Het toevertrouwen van sleutels en het verhaal daarrond.

Na de viering werd al vlug duidelijk dat het vertrouwen momenteel ver zoek is. De parochianen waren niet te spreken over wat het Bisdom de voorbije maandag besliste. We begrijpen het Bisdom echt niet. De vieringen van priester Luk Brutin waren aangenaam. In slaap vallen tijdens de viering zat er zeker niet in en je ging telkens naar huis met een mooie boodschap. Een boodschap vol geloof, vertrouwen, steun en hoop. Mooie woorden die momenteel allemaal ver zoek zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=f96wlbVHNsA

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.