Vertragingen bij NMBS zorgen voor chaos in station Oostende, politie massaal ter plaatse

De aanhoudende hitte maakt het lange wachten vooral voor kleine kinderen moeilijk. © JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In het Oostendse station was vrijdagavond een indrukwekkende politiemacht aanwezig om het vertrek van de massaal aanwezige strandgangers in goede banen te helpen leiden. Vertragingen op het spoor zorgden er voor een chaotische situatie.

Door treinproblemen tussen Oostende en Brugge is er vrijdagavond een tijdlang chaos geweest onder dagjestoeristen in het station van Oostende. Dat bevestigen burgemeester Bart Tommelein en NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. De burgemeester wil dat federaal minister van Mobiliteit François Bellot een noodplan maakt om problemen in de toekomst beter op te vangen.

Op beelden op sociale media is te zien hoe mensen bijeengepakt stonden in het station. Dat kwam omdat het treinverkeer verstoord was geraakt nadat een trein stil was blijven staan ter hoogte van Jabbeke. Pas rond 21.30 konden de treinen weer over twee sporen rijden, zegt Temmerman. De reizigers konden vervolgens geleidelijk aan vertrekken met verschillende treinen.

Het volk bleef zich maar opstapelen vrijdagavond.
Het volk bleef zich maar opstapelen vrijdagavond.© JR

De toestand leidde tot chaos onder de wachtende reizigers die naar huis wilden, waarna de politie geen treinen meer liet vertrekken. “We hebben het station zelfs samen met de politie even ontruimd“, zegt Temmerman. Na 22.00 uur stonden volgens de burgemeester nog steeds zowat duizend mensen te wachten in het station. Hij wil overleg met de federale overheid over extra steun en een noodplan bij onvoorziene omstandigheden.

https://www.youtube.com/watch?v=GXoEJYU9I84

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten