Vertaalapp moet communicatie verbeteren voor West-Vlaamse schoonmaaksector

De vertaalapp ‘FACT’ moet communicatie vlotter laten verlopen. © Getty Images
Redactie KW

De provincie West-Vlaanderen en verschillende partners binnen het Interregproject ‘AB-Réfugiés-Emploi’ lanceren een digitaal beeldwoordenboek voor de schoonmaaksector. Dat meldt de provincie vrijdag. De app ‘FACT’ moet ervoor zorgen dat communiceren op de werkvloer makkelijker wordt. De tool was al uitgewerkt voor andere sectoren maar wordt nu uitgebreid naar de schoonmaaksector.

In heel wat sectoren zijn meer en meer anderstaligen actief. Dat zorgt soms voor moeilijkheden bij communicatie. De app FACT moet die communicatie vlotter laten verlopen. De applicatie vertaalt tussen acht verschillende talen en bevat naast vertalingen ook beeld- en audiomateriaal. Bij technische woorden is er een korte uitleg voorzien.

FACT was eerder al uitgewerkt voor de land- en tuinbouw en de metaalindustrie maar nu pakt het project ook uit met een luik dat specifiek voor de schoonmaaksector werd uitgewerkt. De tool is intussen uitgebreid getest en de reacties waren positief. Ook analfabetische cursisten vonden het een handig leerinstrument.

Het schoonmaakluik bevat een 300-tal woorden die in zeven reeksen werden onderverdeeld: taken, ruimtes, materiaal, producten, soorten vuil, keuken en sanitair en interieur.

De app is gratis te downloaden via de Play Store of App Store en kan ook offline gebruikt worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.