Verstraete IML schenkt 20 laptops aan project AanZet in Maldegem

Laptops voor jongeren uit kansarme gezinnen.© LV
Laptops voor jongeren uit kansarme gezinnen.© LV
Redactie KW

Met het schenken van 20 laptops zorgt Verstraete IML voor een extra ondersteuning van het project AanZet dat vorig jaar door gemeente Maldegem is opgestart. Met dat project wil de gemeente samen met bedrijven, organisaties en particulieren jongeren uit kansarmen gezinnen ondersteunen bij een opvoeding en opleiding.

De firma Verstraete IML was niet alleen het eerste bedrijf dat zich achter het project schaarde, het nam ook het peterschap van het project op zich. Voor dat project werd reeds 43.000 euro bijeengebracht en al 180 kinderen werden door AanZet financieel geadopteerd.

“Als bedrijf vinden we dat wij meer kunnen doen dan het project alleen financieel te steunen. De coronacrisis heeft nog duidelijker aangetoond hoe belangrijk het is dat jongeren over de moderne communicatiemiddelen kunnen beschikken. Voor kansarme gezinnen is het niet mogelijk om die aan te kopen. Daarom hebben wij als bedrijf beslist om 20 van onze laptops te schenken aan Aanzet. De verantwoordelijken van het project kunnen ervoor zorgen dat de laptops bij de juiste jongeren terechtkomen”, vertelde Peter Grugeon Managing Director van Verstraete IML maandagmiddag tijdens de overhandiging van de 20 laptops aan schepen Marleen Van Den Bussche, die verantwoordelijk is voor het project. (LV)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.