Versterkte maatregelen Huize Proventier worden goed nageleefd

© (Foto Stad Poperinge)
Redactie KW

In Huize Proventier in Poperinge werd eind juli beslist om versterkte maatregelen bij bezoeken aan de bewoners door te voeren. “De verstrenging kwam hard aan, maar de maatregelen worden goed nageleefd. Het woonzorgcentrum is nog steeds coronavrij.”

Enkele weken geleden werden versterkte maatregelen doorgevoerd in Huize Proventier in Poperinge. De tweede coronagolf kwam vroeger dan verwacht en daarom besliste de Taskforce Covid-19 Zorg om op 25 juli versterkte maatregelen in te voeren. “De verstrenging van de maatregelen kwam hard aan. Voor iedereen in het woonzorgcentrum, ook voor mij, kwamen die veel vroeger dan verwacht. Iedereen verwachtte die tweede golf in de herfst, we dachten de zomer wat in de luwte te kunnen doorkomen. De stijgende cijfers en de nieuwe maatregelen zijn een opdoffer”, zegt schepen Bryan Vanderhaeghe (Samen).

“De aanpassing van bewoners en bezoekers valt redelijk goed mee. We hebben de bistro gesloten, maar hebben laten de babbelboxen doorgaan in de bistro. De babbelboxen zijn tafels met plexi tussen. Zo zien de mensen andere mensen zitten en creëren we een beetje een samengevoel, een gemoedelijke sfeer. De mensen kunnen er ook een koffie of iets fris drinken.” Om de bewoners maximaal te beschermen voor besmettingsrisico’s is het verplicht om een mondmasker gedurende het volledige bezoek te dragen en het is niet meer mogelijk om bewoners mee te nemen naar huis. In het kader van het contactonderzoek dient minstens de naam, het adres en het telefoonnummer van de bezoeker geregistreerd te worden. Enkel in palliatieve situaties is er bezoek mogelijk op de kamer.

Het WZC Huize Proventier is nog steeds coronavrij. “Een combinatie van geluk en snel handelen. Maar ook zeker van onze werknemers die zich niet enkel op het werk zeer professioneel gedragen, maar blijkbaar ook buiten de werkuren. Dikke duim voor al onze werknemers”, zegt Vanderhaeghe. Een versoepeling van de maatregelen staat nog niet onmiddellijk op de agenda. “We volgen de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. We kunnen op vandaag enkel naar de cijfers kijken en hopen dat ze niet verder stijgen. Eens ze een eindje dalen zou er kunnen gedacht worden over nieuwe versoepelingen, al is dit vooralsnog niet aan de orde.”

(LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier