Versoepelde bezoekregeling in WZC Ter Linde Gits

In het WZC werden nog geen besmettingen vast gesteld. © EV
Redactie KW

WZC Ter Linde heeft het coronavirus goed buiten de deuren kunnen houden. Zij maken zich nu op voor een versoepeling van de bezoekregeling. Vanaf zaterdag 13 juni is er een uitbreiding van de huidige terras- en tuinbezoeken.

De Vlaamse Overheid liet eerder al een versoepeling toe van het bezoek in Woon-zorgcentra. Ook Ter Linde neemt nu nieuwe initiatieven om de bezoekregeling uit te breiden. “We behouden de terras- en tuinbezoeken, maar vanaf zaterdag 13 juni is het ook mogelijk om op bezoek te komen in de cafetaria.”

Tijdstip reserveren

Er gelden wel nog strenge voorwaarden: “Er moet een tijdstip in de namiddag gereserveerd worden. Men kan kiezen tussen 14, 15, 16 of 17 uur. Bij ieder bezoek worden niet meer dan 2 personen toegelaten. Per bewoner zijn er maximum 2 bezoeken per week. Het bezoek mag maar 30 minuten duren omdat na elk bezoek het meubilair moet worden ontsmet.”

Vaderdagbezoek

Voor wie een vaderdagbezoekje wil brengen, komt de versoepeling net op tijd. “In het weekend van Vaderdag kan enkel gereserveerd worden door familie van mannelijke bewoners. Vanaf maandag 15 juni gaat de regeling dan definitief van start voor iedereen“, klinkt het bij Jan Saelens, directeur van Ter Linde.

Met deze versoepeling probeert het WZC tegemoet te komen aan de noden van bewoners en hun familie binnen de gevraagde veiligheidsvoorschriften. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier