Versluys Groep noteert recordomzet van 109 miljoen euro

Redactie KW

Projectontwikkelaar Versluys Groep sloot 2020 af met een recordomzet van 109 miljoen euro in de residentiële tak. “Vanaf de zomer kenden wij een stormloop op onze residentiële projecten”, zegt ceo Bart Versluys.

Deze verkoopomzet vertegenwoordigt voor het eerst een gemiddelde verkoopwaarde van meer dan 908.000 euro per appartement. “Door de coronapandemie hebben heel wat kapitaalkrachtige Belgen de enorme troeven herontdekt van de kust”, zegt Bart Versluys. “Vastgoed aan zee is bijzonder populair, met vooral een uitgesproken vraag naar luxe nieuwbouwappartementen met zeezicht. Eén van ons meest exclusieve projecten, De Blanke Top – The Residence, in Cadzand-Bad, met 34 prestigieuze appartementen, werd vorig jaar uitverkocht. Ook onze andere topprojecten, One Carlton in Knokke-Zoute, One Baelskaai en de eerste Ensor Tower op de Oosteroever in Oostende zijn ondertussen, op enkele appartementen na, volledig uitverkocht.

“Door de grote vraag hebben we eind vorig jaar enkele projecten versneld gelanceerd, zoals de tweede Ensor Tower met 97 appartementen, residentie Europa in Bredene met 81 appartementen en het ‘Wielingen 15’ in Cadzand-Bad met 14 appartementen. Tevens lanceren we in het voorjaar van 2021 nog twee bijkomende luxeprojecten. Project ‘Trinity’ wordt een nieuwe exclusieve landmark op de Oosteroever in Oostende en omvat 59 ruime woonappartementen met zeezicht. Project ‘The Hamptons’, als vervolg op ons unieke succesverhaal in het Nederlandse Cadzand-Bad, bestaat uit drie deelfases en omvat 50 appartementen. Voor de komende jaren heeft Versluys Groep een uitgebreide grondportefeuille, goed voor een potentiële pipeline van ongeveer 2.000 appartementen.”

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.