Verslaafd koppel moet niet meer terug naar de cel

Bij de beklaagden werden duizenden pillen aangetroffen. © iStockphoto
Redactie KW

Een koppel uit Kortrijk moet van de rechter niet meer terug naar de cel. De twee liepen celstraffen van 1 tot 2 jaar op maar enkel de periode die ze tijdens het onderzoek naar drugshandel al in de cel zaten, is effectief op voorwaarde dat ze zich aan strikte regels houden om van hun drugsverslaving af te geraken. Ze moeten wel boetes van 1.600 tot 4.000 euro betalen.

Helemaal in de war door een hallucinante cocktail van medicijnen en drugs. In die staat trof de politie op 19 november 2020 J.R. (33) aan. Het was haar vriend D.D. (28) die de politie belde maar de 4 maanden die volgden vloog hij zelf ook in de gevangenis. Zwaar onder invloed stak J.R. na de komst van de politie zelf de lont aan het vuur toen ze plots 289 gram speed uit de diepvries haalde.

De agenten keken verbaasd op en gingen prompt tot een verdere huiszoeking over. In totaal konden bijna 1,3 kg speed en 2.241 pillen van het spierontspannende middel alprazolam gevonden worden.

Haaranalyse

Het koppel ontkende aanvankelijk drugs te verkopen. Haaranalyses brachten in ieder geval aan het licht dat beiden met een zware medicijn- en drugsverslaving kampten. Volgens de openbare aanklager was J.R. eerder zwaar verslaafd en volgde ze slaafs haar vriend. Omdat hij door epilepsie-aanvallen niet met de wagen mocht rijden, deed ze ook dienst als chauffeur.

“Ik ben in de cel tot inzicht gekomen”, aldus D.D. Hij is ondertussen naar eigen zeggen volledig clean en probeert als zelfstandig IT-specialist aan de bak te komen. “De tussenkomst van de politie bleek achteraf een zegen”, bekende J.R. “Ik heb me laten meeslepen.” Ze legde ondertussen al een hele weg af naar een drugsvrij leven. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.