Verse voeding uit de automaat in Desselgem

Het aanbod in de automatenshop is erg ruim. © PNW
Redactie KW

Een broodautomaat is ondertussen een vertrouwd beeld in de straat, maar automaten met onder meer verse zalm, escargots en bereide gerechten, zijn toch behoorlijk ongezien. Niet in Desselgem, waar Steven Seynaeve sinds enkele weken een eigen automatenshop in de Nieuwstraat heeft geplaatst.

Alles begon twee jaar geleden met een drankenautomaat. “Dat was eigenlijk een idee van mijn schoonvader”, vertelt Steven. “Hij vond het een goed idee om naast het tankstation in de Nieuwstraat wat drankjes te voorzien. Dat leek me wel iets, dus ik kocht zo’n automaat en vulde die regelmatig aan met frisdranken, pintjes, wat kleine snacks, enzovoort.”

“Een tijdje geleden kwam de vraag van bakkerij Lorenzo in Ingelmunster om een broodautomaat in Desselgem te mogen plaatsen. Dat vond ik opnieuw een goed idee en zo kwam die tweede automaat er”, vertelt de 46-jarige buschauffeur.

Ook daarna zag Steven nog mogelijkheden om uit te breiden. “Opeens speelde ik met de idee om nog een voedingsautomaat toe te voegen. Omdat er in Desselgem geen traiteur is, dacht ik dat daar wel interesse voor zou zijn. Er is wel een goede slagerij, maar er worden niet echt volledig bereide gerechten verkocht.”

Naar partners om samen te werken, was het uiteindelijk niet lang zoeken. “Ik vind het belangrijk om de lokale handelaars te ondersteunen, dus kwam ik al snel uit bij zalm van Salmo Salar uit de Hooistraat en escargots van Escargots Des Flandres uit de Kwadestraat, waar ik woon. De slagerij had ik ook snel gevonden, want Christophe Soetaert stapte zelf op mij af.”

Ontbijtkoeken

Het aanbod in de automatenshop is ondertussen erg ruim: van brood en gekoelde dranken, over verse salades en bereide gerechten, tot charcuterie en soep. Maar daar stopt het niet. “Hoogstwaarschijnlijk komt er nog een aardbeienautomaat en samen met bakkerij Lorenzo denken we aan een automaat met ontbijtkoeken“, aldus Steven. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier