Verre afstand en coronamaatregelen scheiden kersvers viergeslacht

De foto waar Julien graag mee zou kunnen op staan: zoon Stefaan, kleinzoon Jonas en achterkleinzoon Ruben. © (Foto GF)
Redactie KW

Julien Butseraen stuurde ons trots een foto van het viergeslacht van zijn eerste achterkleinzoon die op 17 oktober werd geboren, maar Julien staat zelf niet op de foto. Zijn zoon en kleinzoon wonen meer dan 600 kilometer ver in Frankrijk. “We hopen om tegen Pasen Ruben in onze armen te kunnen houden.”

Julien Butseraen en Paule Cottigny wonen aan de Westover. Hun zoon Stefaan woont met zijn gezin meer dan 600 kilometer verder in Devais, een klein Frans dorpje van 500 inwoners. Kleinzoon Jonas woont acht kilometer verder met zijn vriendin. Zij zorgden op 17 oktober voor een eerste viergeslacht in de familie. Tot spijt van Paule en Julien konden ze hun achterkleinzoontje nog niet in de armen houden.

“De geboorte van mijn eerste achterkleinzoon was voorzien voor de tweede helft van oktober”, vertelt Julien. “En uiteraard waren wij van plan om op kraambezoek te gaan. Het is zeven en een half uur rijden, in januari word ik 81, maar ik rij graag met de wagen. We gaan nooit via Parijs, maar via het minder drukke Reims en Troyes om de meeste files te vermijden. En ik ken de weg als mijn broekzak. Maar de coronacijfers zijn in oktober steeds slechter geworden en we zagen de bui van ver aankomen. Ruben is nu bijna anderhalve maand en we hebben hem enkel nog maar op foto gezien. Zijn ouders sturen wel eens een bewegend filmpje door en dat is leuk. Maar we hopen vurig om hem tegen Pasen te kunnen vastpakken. In de eerste plaats bewijst dit viergeslacht natuurlijk dat we oud zijn”, lacht Julien. “Maar ook dat we er nog zijn. En dat is het voornaamste.”

(AB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.