Verrassingsacts op 39ste Ginstekermis

Het feestcomité van De Ginste heeft weer een schitterend programma klaargestoomd. Op de foto v.l.n.r. Arnold Wille, Sanne Mahieu, Peter Vandecaveye, Loes Delodder, Edward Verstraete, Alain Thorrez, Carl Libbrecht, Yves Vanluchene en Joeri Le Bacq. © CLY
Redactie KW

Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 september vindt de 39ste editie van Ginstekermis in Oostrozebeke plaats. Het kloppend hart van de Ginstefeesten wordt de feesttent die wordt neergeplant op het pleintje voor de kerk.

Al is het gehucht De Ginste eerder klein, toch weet het feestcomité telkens een aantrekkelijk feestprogramma in elkaar te boksen. Bij de organisatoren wordt niets aan het toeval overgelaten en de taken worden goed verdeeld. “Wij gaan er steeds van uit dat De Ginstekermis bedoeld is voor al wie er woont en er op bezoek komt. We beginnen de kermis dan ook steevast met een kinderprogramma dat meteen aansluit op het laatste belgerinkel in de aanpalende Ginsteschool”, aldus Loes Deloddere van het feestcomité. “Voor de allereerste keer wordt uitgepakt met een ‘colorrun for kids’ waarbij de kinderen tijdens het lopen door diverse kleurbaden racen en er als indiaantjes, chinezen of Afrikaanse mannetjes tevoorschijn komen. Na het lopen en stoeien worden de kinderen getrakteerd op een drankje en een ijsje. Het kindergedeelte vindt plaats op de pas heraangelegde speelsite aan de Ginsteschool.”

Seventies

De rest van het programma van de Ginstestekermis staat volledig in het teken van ‘back to the seventies’. Op vrijdagavond opent de feesttent met een happy hour van 20 tot 21 uur. Vanaf 21 uur starten de optredens met als eerste The Unforgiven (Metallica tributegroep) . De groep wordt om 23 uur afgelost door Band Marginal. Afgesloten wordt er met ‘de top 100 van De Ginste’.

Zaterdag 8 september staat volledig in het teken van de verenigingspelletjes voor teams. Een tiental enthousiaste teams zal strijden voor de hoofdprijs, namelijk een barbecue voor twintig personen. Vooral de plaatselijke jeugdbewegingen zullen hun beste beentje voorzetten. Na de ‘Grease Lightning Games’ kan iedereen zich tegen 18 uur opmaken voor het eetfestijn, gekoppeld aan een verrassingsact. Deelnemen aan het eetfestijn kost 13 euro voor volwassenen en 8 euro voor de kinderen.

Rommelmarkt

Ook dit jaar is er een rommelmarkt, dit op zondag 9 september vanaf 6 uur. De organisatoren verwachten 200 standhouders die zich zullen installeren in de Molstenstraat, Grotstraat en aanpalende straten. Er wordt ook voorzien in straatanimatie en harmonie Sint-Cecilia zorgt voor een optreden. Vanaf 11 uur kan men terecht in de tuin van de kerk voor een aperitiefconcert van Long Tall Danny. Aansluitend wordt in de feesttent warme beenhesp geserveerd. Na de smulpartij kan men de laatste gaatjes vullen op het pannenkoekenfestijn vanaf 14 uur in de feesttent. Eveneens om 14 uur is er een optreden van Tystn, een alternatieve rockgroep uit Tielt. Ginstekermis wordt afgesloten om 17.30 uur met een optreden van Aces High.

Tickets voor vrijdag en zaterdag zijn te bekomen bij alle leden van het feestcomité of via 0497 04 67 92.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier