Het idee voor het stuk vertrok van het zwembad als publieke ruimte met heel veel verschillende bezoekers. De groep mensen die meedoet aan de voorstelling bestaat uit recreatieve zwemmers, mensen die zwemmen in clubverband, die competitie doen of er therapie volgen.

Christine De Smedt: "We spraken verschillende clubs aan met de vraag of ze enerzijds als club wilden deelnemen en anderzijds hun leden wilden uitnodigen om mee te doen." Er gingen verschillende clubs in op de uitnodiging. Zo zijn er synchrozwemmers van Olumpia, competitiezwemmers van KZK en duikers van de Kortrijkse duikclub K.D.K.

En ook de Watertrappers nemen deel, dat zijn een groep mensen die lijden aan spondyloartritis of de ziekte van Bechterew (vorm van reuma) die samen komen om oefeningen te doen in het water. Ten slotte neemt ook B.O.A.S. deel een zwemclub voor mensen met een fysieke en verstandelijke beperking.

De Belgische kunstenaars Myriam Van Imschoot en Christine De Smedt zijn beiden beslagen in artistieke projecten met niet-professionele deelnemers. Hun werk gunt je vaak een blik op collectieve en alledaagse processen. Myriam Van Imschoot maakt performances en creëert geluidspoëzie, vocale stukken, video- en geluidsinstallaties. Ze legt zich toe op het experimenteren met contexten, als ze al niet zelf een context creëert. Hierdoor neemt zij een unieke plek in binnen de Belgische kunstwereld. What Nature Says was eerder te zien in BUDA tijdens het programma We Love Radio in 2015. Christine De Smedt haar werk ligt tussen dans/performance, choreografie en coördinatie. Gedurende lange tijd was Christine verbonden aan het dansgezelschap les ballets C de la B van Alain Platel.

Deze maand oefenden de deelnemers elke zondagnamiddag samen om de voorstelling te maken. Het resultaat zal te zien zijn op zaterdag 22 en zondag 23 december in het Mimosazwembad Kortrijk, en is toegankelijk voor kinderen vanaf 5 jaar.

(AN)

Het idee voor het stuk vertrok van het zwembad als publieke ruimte met heel veel verschillende bezoekers. De groep mensen die meedoet aan de voorstelling bestaat uit recreatieve zwemmers, mensen die zwemmen in clubverband, die competitie doen of er therapie volgen.Christine De Smedt: "We spraken verschillende clubs aan met de vraag of ze enerzijds als club wilden deelnemen en anderzijds hun leden wilden uitnodigen om mee te doen." Er gingen verschillende clubs in op de uitnodiging. Zo zijn er synchrozwemmers van Olumpia, competitiezwemmers van KZK en duikers van de Kortrijkse duikclub K.D.K.En ook de Watertrappers nemen deel, dat zijn een groep mensen die lijden aan spondyloartritis of de ziekte van Bechterew (vorm van reuma) die samen komen om oefeningen te doen in het water. Ten slotte neemt ook B.O.A.S. deel een zwemclub voor mensen met een fysieke en verstandelijke beperking.De Belgische kunstenaars Myriam Van Imschoot en Christine De Smedt zijn beiden beslagen in artistieke projecten met niet-professionele deelnemers. Hun werk gunt je vaak een blik op collectieve en alledaagse processen. Myriam Van Imschoot maakt performances en creëert geluidspoëzie, vocale stukken, video- en geluidsinstallaties. Ze legt zich toe op het experimenteren met contexten, als ze al niet zelf een context creëert. Hierdoor neemt zij een unieke plek in binnen de Belgische kunstwereld. What Nature Says was eerder te zien in BUDA tijdens het programma We Love Radio in 2015. Christine De Smedt haar werk ligt tussen dans/performance, choreografie en coördinatie. Gedurende lange tijd was Christine verbonden aan het dansgezelschap les ballets C de la B van Alain Platel.Deze maand oefenden de deelnemers elke zondagnamiddag samen om de voorstelling te maken. Het resultaat zal te zien zijn op zaterdag 22 en zondag 23 december in het Mimosazwembad Kortrijk, en is toegankelijk voor kinderen vanaf 5 jaar. (AN)