Veronique Van Geenberghe van Zilveren Spoor overleden

Archieffoto van Veronique Van Geenberghe in het Zilveren Spoor.© MPM
Archieffoto van Veronique Van Geenberghe in het Zilveren Spoor.© MPM
Redactie KW

Na een slepende ziekte is maandag Veronique Van Geenberghe op 55-jarige leeftijd overleden. Ze baatte jarenlang met haar vader Jacques en broer en topruiter Jean-Claude het hippisch centrum Zilveren Spoor in Moorsele uit.

Vader Jacques en broer Jean-Claude richtten in 1994 het Zilveren Spoor op. Het domein groeide uit tot één van de grootste paardencentra van West-Europa. Als gastheer verwelkomde het Zilveren Spoor jarenlang internationale jumping- of dressuurwedstrijden. Toen Jacques (84) en enkele maanden later in 2009 Jean-Claude (46) stierven, kwam Zilveren Spoor in handen van dochter en zus Véronique terecht. Slechts enkele maanden of weken na hun dood organiseerde zij in het Zilveren Spoor al het Europees Kampioenschap jumping, dressuur en Eventing voor children en voor pony’s.

In 2013 overleed ook moeder Françoise Woussen (75), het jaar nadien sprak de handslrechtbank het faillissement uit en volgde een onverkwikkelijke overname door een Libische groep maar telkens knokte de familie Van Geenberghe, met ook dochter Martine en broer Christiaan, terug. In 2017 werd het paardensportcentrum verkocht en verdween het uit de handen van de familie.

“Veronique was het bewijs dat grootsheid geen kwestie is van gestalte”, aldus Stephan Detry, voorzitter van de Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie op de gespecialiseerde paardensportwebsite Equnews.be.

Van Véronique zal in intieme kring afscheid genomen worden in de St.-Martinuskerk van Moorsele.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier