Vernieuwing site De Mol Harelbeke start met digitale enquête

Het project rond de vernieuwing van de site De Mol werd zopas voorgesteld aan de inwoners. © LOO
Redactie KW

Dinsdag 25 augustus vond een kick-offmoment plaats om het project Vernieuwing Site De Mol voor te stellen. Het moment werd gekoppeld aan de lancering van een enquête waarbij gepolst wordt naar de ervaringen met de huidige cultuur-, sport- en jeugdinfrastructuur.

Momenteel is site De Mol de thuishaven van sporthal de Dageraad, het Forestiersstadion en enkele sportverenigingen. Tegen 2035 moet dit een stek worden waar cultuur, jeugd, sport en evenementen samenkomen. De jeugddienst en jeugdactiviteiten verhuizen van de Twee-Bruggenstraat naar site De Mol. Ook de feestzaal van cultureel centrum Het Spoor komt in de vorm van een evenementenhal op deze plek.

“De voorbereidingen duren natuurlijk nog even. We moeten nog uitzoeken hoe we de terreinen gaan inrichten en met welke fasering het project vorm zal krijgen. Administratief staan we nog voor enkele procedures, zoals een bestemmingswijziging en een aantal overheidsopdrachten. Het spreekt voor zich dat de effectieve opbouw dus nog niet voor volgend jaar zal zijn”, duidt burgemeester Alain Top (S.PA).

Ervaringen

Het is de bedoeling dat de site een levendige en actieve plek wordt. “Daarom betrekken we alle inwoners van Harelbeke als gebruikers van de huidige jeugd-, cultuur- en sportinfrastructuur bij de opmaak van dit ruimtelijke uitvoeringsplan. Die gebruikers én de omwonenden zijn nu onze ervaringsdeskundigen en we willen graag van hen de positieve en negatieve kanten van de sites horen. Zij kunnen meedenken over de nieuwe site.”

Dit kan via de enquête op de website van Harelbeke. Dinsdag vond een participatiemoment plaats. Daar werd het project kort voorgesteld en werd aan de hand van een uitgestippelde wandeling de site verkend. Slechts enkele individuelen en een minieme vertegenwoordiging van sport- en jeugdclubs daagden op. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier