Vernieuwde theaterzaal in Gullegem officieel geopend

© AV
Redactie KW

Koninklijke Rederijkerskamer De Lustige Slijters verzamelde woensdag 27 februari in het Theatercentrum aan de Poststraat leden, gemeentebestuur en sponsors voor de officiële feestelijke opening van hun compleet opgefriste theaterzaal.

“Eigenlijk is dit werk al af sinds september en konden de toeschouwers hiervan bij ons laatste stuk al genieten. Wij vonden, tussen de verschillende producties door, echter niet eerder tijd voor ons feestje”, zegt voorzitster Brigitte De Langhe.

Het toneelgezelschap zette alle beschikbare mankracht in om de zaal van beneden tot boven een complete make-over te geven. Tussen april en september van vorig jaar ging haast geen weekend voorbij of er werd in of voor de zaal gewerkt. “Alles werd herschilderd en er kwam een gloednieuw tapijt op de vloer. Dat laatste bleek een dure onderneming”, legt Brigitte uit. “Het grootste werk was de vernieuwing van de zetels. Die moesten allemaal uitgebroken worden en vervangen. Gelukkig konden wij aan een schappelijke prijs de zetels kopen van de schouwburg van Aalst. Die werden door enkele vrijwilligers ter plaatse losgeschroefd, naar Gullegem getransporteerd en hier weer stuk voor stuk teruggeplaatst. Gelukkig hebben wij de jonge kracht Quinten Seys in onze rangen. Die werkt voor Fibrocit, een firma gespecialiseerd in zaaluitrusting en -aankleding. Hij en zijn helpers mogen fier zijn op wat ze gepresteerd hebben.”

De voorzitster is fier op alle 28 vrijwilligers die bij de werken een handje hebben geholpen. “Dankzij hen hebben we alles in eigen beheer kunnen doen”, vertelt ze.

De hele onderneming heeft het toneelgezelschap uiteindelijk ruim 5.000 euro gekost. Een deel werd betaald met de premie die de Slijters jaarlijks krijgen van het gemeentebestuur. Het grootste deel kregen ze echter van sponsors. En die werden allemaal eens in de bloemetjes gezet.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier