Vernieuwde site Ter Muiden Oedelem geopend

Nu de werken in Ter Muiden afgerond zijn, was het tijd voor de officiële opening. Het gebouw is functioneler en duurzamer.

Schepen Jos Sypré, architect Wim Deschepper, mevrouw Slegers, Tom Gevaert, Bart Coucke, schepen Ruben Strobbe, schepen Claudio Saelens.

Het nieuwbouwproject in Ter Muiden, dat bewoon-en dagondersteuning biedt voor mensen met een verstandelijke beperking, omvatte heel wat werken. Het bestaande gebouw werd uitgebreid, verbouwd en heringericht.

Gelijkvloers uitgebreid

Minister-president Hilde Crevits (CD&V) kon er door de moeilijkheden in het parlement niet bij zijn. Ze stuurde kabinetsmedewerker mevrouw Slegers om het bestuur van Ter Muiden te feliciteren met deze realisatie.

Tijdens de rondleiding zagen de vele uitgenodigden hoe het gelijkvloers werd uitgebreid met drie slaapkamers, een badkamer en een extra nachtbegeleiderskamer. Bij het verbouwen omvatten de werken een aantal broodnodige aanpassingen.

“Een nog warmere thuis”

Die zorgen er niet alleen voor dat het gebouw functioneler gebruikt kan worden op maat van de bewoners, het gebouw is ook duurzamer inzake energiegebruik.

In naam van de minister feliciteerde mevrouw Slegers de ambitieuze visie om de beste kwaliteit te bieden aan de bewoners. “Door dit alles zal Ter Muiden een nog warmere thuis zijn voor de bewoners en de mensen uit de buurt”, aldus mevrouw Slegers.

Nieuwe boom

Verder verwees ze naar de bijkomende middelen die minister Vandeurzen vrijmaakt voor ondersteuning van mensen met een beperking. Zo is er in 2019 een uitbreidingsbudget van 100 miljoen euro voorzien om deze mensen de nodige zorggarantie te bieden.

Schepen Jos Sypré, architect Wim Deschepper, mevrouw Slegers, Tom Gevaert, Bart Coucke, schepen Ruben Strobbe en schepen Claudio Saelens plantten een boom om het nieuw gebouw te vieren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.