Vernieuwde Platse in Moorsele feestelijk ingehuldigd

© TGM
Redactie KW

De Moorselenaars zullen zaterdag 2 juni niet gauw vergeten. Het Sint-Maartensplein, in de volksmond “de Platse” onderging een ware metamorphose en na een jaartje werken mag het resultaat gezien zijn. Heel wat Moorselenaren zakten dan ook af naar de feestelijkheden onder de kerktoren.

Het begon al in de namiddag, toen heel wat mensen stonden aan te schuiven voor een uniek bezoek aan de kerktoren. In OC De Stekke was er een expo over de voorbije werken met een mooie timelapse-video. Maar het echte feest begon om 19.00 uur toen een stoet met 19 verenigingen en 250 deelnemers door de straten van de Stekselgemeente trok om te eindigen op het vernieuwde plein. Heel wat volk kwam op straat om de stoetgangers te zien.

Vernieuwde Platse in Moorsele feestelijk ingehuldigd
© TGM

Om 20.00 uur nam ingeweken Moorselenaar Bart Van Loo het woord, net als ontwerper Gianni De Clercq, aannemers Growebo Moorseelse schepenen Frank Acke en Stijn Tant. De burgemeester nam het laatste woord, en zoals steeds was de receptie dan ook nabij. Het bomvolle plein werd anderhalf uur lang getrakteerd op gratis drank terwijl Eddy et Les Vedettes populaire Franse liedjes brachten.

Om 22.30 toverden Soundsystem ft. Average Rob (STUBRU) in combinatie met een verbluffend lichtspektakel nog een mooi feestje uit hun hoed. Ook de kinderen amuseerden zich rot in de vernieuwde speelfontein en speelbosje naast de kerk. Het vernieuwde Sint-Maartensplein werd meer dan goedgekeurd.

https://www.youtube.com/watch?v=DhpO9W9ynKw

(TGM/foto en video TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier