Vernieuwde Pecsteenwijk ingewandeld door bestuur en inwoners van Ruddervoorde

Barones Pecsteen kwam de foto van de vernieuwde Baron Pecsteenstraat in ontvangst nemen. © GST
Redactie KW

Zondag 27 september werd de vernieuwde Pecsteenwijk ingewandeld door het gemeentebestuur en de inwoners, waarna er een officieel moment was voorzien in de Sint-Eligiuskerk van Ruddervoorde. Daar werd de foto van de nieuwe Baron Pecsteenstraat aan de aanwezigen getoond, als officiële opening en beëindiging van de werken.

Nadien kwam Barones Pecsteen de foto van de vernieuwde straat in ontvangst nemen, als aandenken aan de straat die naar haar echtgenoot werd vernoemd.

De Liematestraat, Baron Pecsteenstraat en de Ridderstraat kregen een volledige makeover. De nutsleidingen en de openbare verlichting zijn vernieuwd, maar ook het volledige wegdek kreeg een grondige renovatie. In de wijk werd het principe van ontharding toegepast waardoor de betontegels van de voetpaden werden weggenomen en vervangen door een grasstrook waardoor er veel meer water in de grond kan dringen. Ook alle opritten van de woningen werden aangepakt gedeeltelijk in klinkers met extra brede voegen en grasdallen.

Wandelpad

Tijdens deze werken werden ook de fietsdoorsteken tussen de Baron Pecsteenstraat en de Ridderstraat en tussen de Terluchtstraat heraangelegd in dolomiet. Daarbij werd extra aandacht besteed aan de toegankelijkheid en het fietscomfort. Deze doorsteken vormen een comfortabele en veilige route tussen het centrum van Ruddervoorde en het wzc Ter Luchte. De volledige wijk krijgt een zone 30 snelheidsbeperking. De werken werden, buiten het asfalteren, uitgevoerd door de technische diensten van Oostkamp zelf. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier