Vernieuwde Oostendse jeugdherberg mikt op 30.000 overnachtingen

Redactie KW

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) heeft zaterdagochtend de vernieuwde jeugdherberg ‘De Ploate’ in de Langestraat geopend.

De opening van de nieuwe jeugdherberg van Toerisme Vlaanderen past in de inhaalbeweging jeugdverblijfinfrastructuur van minister Bourgeois, die daar in totaal ongeveer 30 miljoen euro voor heeft uitgetrokken. Behalve in Oostende komen er ook nieuwe jeugdherbergen in Lier, Brugge, Hasselt, Brasschaat, Brussel en Kortrijk.

De investering in Oostende bedraagt 7,6 miljoen euro. “Hoewel het gebouw binnen een krappe periode van een jaar is neergezet, is het een prachtige jeugdherberg met een moderne en jonge uitstraling”, zei Bourgeois zaterdag. “Het gebouw is ook een toonbeeld van duurzaamheid: denk maar aan het groendak, de zonneboilers of de super geïsoleerde muren.” De Ploate is een van de modernste jeugdherbergen van het land, en is toegankelijk voor personen met een handicap. Tweeëndertig van de 49 kamers zijn ook uitgerust met in totaal zeventig toegankelijke bedden.

Dit jaar nog hoopt de jeugdherberg op 20.000 overnachtingen. De werking richt zich tot scholen, verenigingen, gezinnen en jongeren uit binnen- en buitenland. Op de foto herkennen we burgemeester Vandecasteele, Roger Van Kelst (algemeen secretaris van de Vlaamse Jeugdherbergen) en minister Bourgeois.

(Belga/ML-foto ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier