Vernieuwde Ichtegemse sporthal krijgt ruimere kantine Extra Time

Er is nog wat werk aan, maar op 29 en 30 september heropenen Carine Duflou en Philippe Decru de kantine Extra Time. © Foto HH
Hannes Hosten

In het laatste weekend van september opent de gerenoveerde sporthal. Ook de uitgebreide kantine Extra Time gaat weer open. Voor uitbaters Carine Duflou (52) en Philippe Decru (53) wordt het een hele uitdaging, want ze blijven ook achter de tapkast staan in café Gilbert in het centrum.

Met nieuwjaar startte een grondige renovatie van de sporthal. De oude kleedkamers, sanitair, ingang en kantine voor de eigenlijke sportzaal werden afgebroken en vervangen door een metalen constructie, die ook een bovenzaaltje omvat. Het dak is volledig vernieuwd en voorzien van zonnepanelen. Er is nog heel wat werk aan de winkel, maar alles moet klaar zijn tegen het openingsweekend van 29 en 30 september.

“Anders uitgedraaid”

In het metalen voorgebouw bevindt zich ook de kantine, op dezelfde plaats waar ze vroeger was. De ruimte is wel een stuk groter en beschikt over een overdekt buitenterras. Carine Duflou en Philippe Decru uit Eernegem keren er zoals gepland terug als uitbaters, maar minder voorzien is dat ze voortaan twee cafés gaan uitbaten. Eind februari trokken ze tijdelijk naar café Gilbert – de vroegere Germinal – in de Engelstraat, en daar blijven ze nu ook.

“Eind december moesten wij de Extra Time sluiten voor de renovatiewerken”, vertelt Philippe. “Ik zou weer voltijds als gemeentearbeider gaan werken en Carine zou enkele dagen per week in de plantenkwekerij van haar broer in Beervelde werken. Zo wilden we de negen maanden zonder eigen zaak overbruggen. Maar dat draaide heel anders uit. Dankzij Noël Sys, die ons destijds ook de Extra Time heeft binnengeloodst, kwamen we in contact met Marc Strubbe en kregen we de kans om vanaf februari tijdelijk het vernieuwde café Gilbert uit te baten.”

“Op elkaar afgestemd”

“En nu willen we ook uit de Gilbert niet meer weg”, vervolgt Carine. “We werken heel goed samen met Marc en Stefaan Strubbe. Zij dringen er op aan dat wij zouden blijven. We hebben lang getwijfeld, maar willen het proberen. Philippe neemt loopbaanonderbreking, we hebben onze jobstudent Amber Vandendriessche en er komt nog iemand bij met een flexijob.”

“We stemmen de openingsuren op elkaar af. De Gilbert wordt een dagcafé, op weekdagen open van 9 tot 18 uur. De Extra Time gaat om 16 uur open tot middernacht. Op zaterdag is de Gilbert open en de Extra Time dicht, tenzij we er een feestje of een optreden organiseren. En op zondag is de Gilbert van 10 tot 13 uur open om te aperitieven en opent van 14 tot 22 uur de Extra Time, die we ook meer als tearoom met terras willen profileren. Op maandag zijn beide zaken dicht.”

“Veel tierlantijntjes”

“Net als de Extra Time doen wij ook de Gilbert heel graag”, zeggen Carine en Philippe. “We hebben voor een stuk hetzelfde publiek, maar in de Gilbert komen meer mensen uit het centrum. De Extra Time moet je speciaal naartoe rijden. Daar komen natuurlijk meer sporters – en we hopen dat dat nog zal toenemen met de vernieuwde sporthal. En je hebt het speelplein voor de gezinnen met kinderen, al blijft ook de Gilbert kindvriendelijk en breiden we de Playstation nog uit.”

“Zowel de sporthalkantine als de Gilbert hebben wij zowat van nul weer opgebouwd, want beide zaken waren al een tijd gesloten. Maar we maakten er draaiende cafés van”, besluit Carine.

De Gilbert is dicht van 28 september tot en met 5 oktober. Op zaterdag 6 oktober heropent de zaak en neemt deel aan de kermiskroegentocht met een optreden van de Rainbows.

Op zaterdag 29 en zondag 30 september kan iedereen kennismaken met de vernieuwde sporthal in de Keibergstraat. Het gemeentebestuur organiseert een openingsweekend met kinderanimatie en optredens.

Op zaterdag zijn er van 14 tot 19 uur een springkastelenfestival en trampoline-initiaties. Op zondag 30 september loopt het springkastelenfestival verder en zijn er ook optredens. Om 14 uur is DJ In Motion te horen en om 14 uur volgt een interactieve kindershow ‘De Sportkampioen’. Om 17 uur zingt Gene Thomas zijn mooiste songs en om 17.45 uur palmt Laura Lynn de vernieuwde sporthal in. DJ In Motion sluit de namiddag af. De presentatie is in handen van Ignace Crombé. De toegang is gratis en uiteraard is iedereen ook welkom in de vernieuwde kantine Extra Time.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.