Vernieuwde Europawijk in Tielt werd officieel geopend

© Nele
Redactie KW

Het wegdek in de Europawijk werd vernieuwd. Tijdens het openingsmoment werd er een feestelijke optocht gehouden.

Het openingsmoment vond plaats op zaterdagnamiddag 9 juni. Heel wat toeschouwers kwamen erop af. Burgemeester Els De Rammelaere verzorgde het welkomstwoordje: “Begin de jaren 60 werden de eerste huizen en straten gebouwd“, weet de burgemeester. “Het werd hoog tijd dat er opfrissingswerken plaatsvonden. Het wegdek werd vernieuwd en nu de werken af zijn, kunnen we de Europawijk feestelijk openen.”

Vernieuwd wegdek

Schepen van Infrastructuur Veerle Vervaeke gaf wat korte uitleg over de voorbije werken: “De wegeniswerken zijn af. De staat van de straten was in slechte staat en er was nood aan herstelling. Het wegdek werd gerenoveerd. We gingen op zoek naar de geschikte personen en naar de juiste hersteltechnieken. We pleiten dan ook voor een duurzame renovatie. Tijdens de werken werd duidelijk dat we te maken kregen met ongelijke ondergronden. De betonkwaliteit was verschillend en zo moesten wij noodgedwongen de dikte van het wegdek aanpassen. Er werd een nieuwe techniek toegepast en zo kreeg het wegdek een laag van vier cm dik. Het resultaat is een mooi en effen wegdek.”

Het ‘zouavenmoment’ kreeg een nieuw laagje verf en de twee ‘zouaven-reuzen’ werden van onder het stof gehaald. Er vond een optocht plaats, waarbij men de vernieuwde Europawijk kon bewonderen. Om af te ronden vond er een receptie met ‘zouaventaart’ plaats in zaal Tanneke.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier