Vernieuwde Colruyt Bredene opent woensdag de deuren

Kizzy Van Brackevelt is de filiaalhoudster van Colruyt Bredene. © MM
Redactie KW

Op woensdag 29 april gaat het Colruyt-warenhuis in Bredene opnieuw open na ingrijpende verbouwingswerken. “De opening stond eerst gepland voor 1 april, maar door het coronavirus moesten we die datum wat opschuiven”, zegt filiaalhoudster Kizzy Van Brackevelt.

“Ons warenhuis barstte de laatste jaren uit haar voegen”, legde Kizzy Van Brackevelt in oktober in deze krant uit. Met de komst van Colruyt Bredene, ruim 12 jaar geleden, hoefden klanten niet langer naar Middelkerke of Blankenberge trekken om hun boodschappen te doen. Al vrij snel bleek het filiaal te klein. Colruyt besliste daarom vorig jaar het warenhuis gevoelig uit te breiden.

“Bredene is een jonge, groeiende gemeente. Er is voldoende potentieel. We stelden bij onze klanten vooral in de drukke zomermaanden ook ergernis vast door de beperkte winkelruimte. Het was vaak winkelkar tegen winkelkar aanschuiven tussen de rekken.”

500 m² groter

In het nieuwe gebouw wordt het volgens Kizzy Van Brackevelt aangenamer winkelen. “Onze bedrijfsruimte breidt uit van 1.300 naar 1.800 m². Ons assortiment zal dichter aanleunen bij dat van het filiaal in Oostende. Enkel Colruyt Middelkerke en Blankenberge, goed voor 2.200 m², zullen nog groter zijn in de regio.”

Voor de uitbreiding heeft Colruyt zowat het volledige eerste deel van de parking gebruikt. “Die werd dan weer uitgebreid richting Duinenstraat. Het zal voor de klanten makkelijker af- en aanrijden worden”, weet filiaalhoudster Kizzy Van Braeckevelt.

Meer personeel

Het plan om op 1 april de deuren te openen, viel door het coronavirus in duigen. De uitnodigingen voor een grote opendeur waren al verstuurd toen de lockdown er kwam en de opening moest worden afgeblazen. Deze staat nu gepland voor woensdag 29 april. “De keuze om een maand later te openen, was weloverwogen”, bevestigen ze bij Colruyt. “We vonden het bij de start van de lockdown een goed idee om de medewerkers van filiaal Bredene ter ondersteuning naar winkels in de omgeving te sturen. Daar was het de voorbije weken alle hens aan dek.”

Door de coronacrisis beslisten we om de opening enkele weken uit te stellen

Maar omdat mensen stilaan de gewoonte opgepikt hebben om dicht bij huis te winkelen, vond Colruyt de tijd rijp om haar vernieuwde Bredense warenhuis te heropenen. “In de nabijheid van je woning winkelen, is plots zeer belangrijk geworden. Ook in Bredene.” Colruyt wil hierbij uiteraard alle veiligheidsmaatregelen respecteren. “Sociale afstand, plexischermen voor onze medewerkers… De opendeurdag komt er echter niet. En ook onze bekende proevertjes zullen de klanten tijdelijk moeten missen.”

Ander koopgedrag

In Bredene gaan nu straks 38 mensen aan de slag. “Drie meer dan voorheen. Er zal meer ruimte zijn tussen de rekken, er komen meer kassa’s en verder mogen de klanten uitkijken naar een groter productaanbod, een grotere versmarkt en een ruimere Collect & Go. “Op de parking zul je ook een veel grotere fietsenstalling vinden. Het koopgedrag van de mensen verandert. Waar de klanten vroeger een keer in de maand een winkelkar kwamen vullen in een filiaal aan de rand van de stad, kopen ze nu wekelijks in een lokaal warenhuis. En dat doen ze vaak met de fiets.” (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.