Vernieuwd sportcomplex Kraaienhof in Sint-Baafs-Vijve is geopend

Schepen van Sport Rachida Abid (CD&V) heeft het vernieuwde sportcentrum Kraaienhof geopend. Eerder werd het baseballveld van de Pitbulls al heraangelegd, maar nu zijn ook de twee nieuwe voetbalvelden, waarvan één duiveltjesveld, klaar.

Schepen Rachida Abid mocht het lintje doorknippen. © Foto Carlos

In het bijzijn van ongeveer 120 buurtbewoners knipte Abid het lintje door en onthulde een inhuldigingsplaat. Later mochten de U8-spelertjes van KSC Wielsbeke tegen de keeper van de eerste ploeg en onder leiding van KV Oostende-speler en Ooigemnaar Sander Coopman strafschoppen nemen. “De penaltycup vormde een toffe start van een hernieuwd domein waar we samen zorg voor zullen dragen. We zijn een sportgemeente met groeiende sportclubs. Dat vereist modernere infrastructuur. Een hernieuwd baseballveld en twee nieuwe voetbalvelden zijn hier mooie uitvoeringen van”, legt Abid uit.

Op het domein Kraaienhof vinden we niet enkel voetbalclub KSC Wielsbeke en baseballclub Pitbulls terug. Ook de petanqueclub van Okra Sint-Baafs-Vijve heeft er haar banen. Verder is er ook nog een mountainbikeroute.

“Voor de uitbreiding van het sportcomplex hebben we grond gekocht van een plaatselijke landbouwer. De mountainbikeroute werd hertekend rond het volledig sportterrein, dat dus gevoelig uitbreidde”, geeft Abid aan.

Bouw binnenzwembad

Voorlopig staan er geen verdere aanpassingen op het programma. De kleedkamers van de baseballclub blijven dus nog even containers. Ook een nieuwe cafetaria is voorlopig nog niet aan de orde. “Het sportbudget gaat nu naar de bouw van een nieuw binnenzwembad. Daarnaast zijn ook het woon- en verzorgingstehuis en de heraanleg van de Heirweg de prioriteiten. Verdere verfraaiingswerken zijn dus voorlopig nog niet aan de orde”, vertelt Abid.

Tot slot wees de schepen erop dat het onderhoud gedeelde verantwoordelijkheid met zich meedraagt. “De veranderingen aan het Kraaienhof zijn een realisatie van een team, maar daar stopt het niet. Samen met de bewoners wensen wij zorg te dragen voor de terreinen, zodat iedereen er plezier kan aan beleven”, sluit ze af.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.