Vernieuwd Buurtinformatienetwerk in Deerlijk en Harelbeke

Het Buurtinformatienetwerk (BIN) van Harelbeke en Deerlijk nam een vernieuwde start. Van links naar rechts bemerk je Koen Vanderbeken, Carine De Jans, burgemeester van Deerlijk Claude Croes, hoofdcoördinator van Deerlijk Geert Vandercruyssen, burgemeester van Harelbeke Alain Top, politiecommissaris van de politiezone Gavers Jean-Louis Galle en hoofcoördinator van Harelbeke Jacques Malfait. © (Foto DRD)
Redactie KW

In het gemeentehuis van Deerlijk werd het vernieuwde Buurtinformatienetwerk (BIN) van Deerlijk en Harelbeke voorgesteld.

“De buurtinformatienetwerken van Deerlijk en Harelbeke hebben sinds hun ontstaan al een hele weg afgelegd”, verduidelijkte hoofdinspecteur van de politiezone Gavers Koen Vanderbeken, die sinds de start gemandateerd is door de politie. “De afdelingen bestaan ondertussen respectievelijk 21 en 15 jaar. Waar aanvankelijk de berichtverspreiding heel eenvoudig en klassiek gebeurde via de telefoon, is dit sedert ettelijke jaren geëvolueerd naar een systeem via sms en mail.”

“De beide netwerken zijn niet meer weg te denken in onze leefomgeving en kunnen binnen onze politiezone als een succesverhaal beschouwd worden. Iedere organisatie dient zich na verloop van tijd continu in vraag te stellen. Vandaar dat de leden van BIN Deerlijk en BIN Harelbeke via een enquête bevraagd werden wat er leeft en al dan niet beter kan. Uit heel wat reacties blijkt dat we goed bezig zijn.”

“Of een BIN daadwerkelijk iets oplevert? Zeker, beide buurtinformatienetweken hebben ondertussen al een behoorlijke bijdrage geleverd tot het oplossen van een aantal strafbare feiten. In het kader van een nog betere communicatie gaan we, naast de klassieke mail- en sms-berichtgeving, nu ook van start met een afzonderlijke Facebookpagina voor Deerlijk en Harelbeke. Samen werken aan een veilige buurt, daar gaat het uiteindelijk om.”

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier