Vernieuwd bestuur stelt mooi programma samen voor Hoekseskermis

De bestuursploeg van Den Hoek met vooraan Dieter Vangampelaere en Stefan Dobbels. Daar achter staan Tom Deloddere, Benny Amez, Frank Verhulst, Nick Lambrecht, Jens Vannieuwenhuyse en Dieter Goeminne. © IVD
Redactie KW

Dit weekend is het opnieuw feesten geblazen op Den Hoek. De feestvlaggen wapperen daar al voor de 42ste keer en de vernieuwde bestuursploeg stelde opnieuw een mooi programma samen.

“Onze bestuursploeg werd niet alleen vernieuwd, maar vooral verjongd en daar zijn wij erg tevreden mee”, stelt Frank Verhulst, de ancien in het bestuur. “Nieuwe mensen betekent ook nieuwe ideeën en nieuwe sponsors.

Volks en leutig

“Met ons bestuur hebben wij alles eens geëvalueerd en omdat de formule blijft aanslaan, wijzigden wij niet zoveel aan het concept. Onze kermis moest vooral eenvoudig, volks en leutig zijn met alles tegen democratische prijzen. Een aantal zaken werden wel opgesmukt.”

“Vanavond krijgen wij om 19 uur een klassieke start met een frietenkaarting en volksspelen. Aan de voetballiefhebbers hebben wij ook gedacht, want wij tonen de match Zulte Waregem-Club Brugge op groot scherm. Zaterdagvoormiddag is er afspraak voor de sportievelingen met een gezinstocht en een fietsrally. Wandelen op Den Hoek heeft een jarenlange traditie en wij koppelen die wandeling telkens aan een bedrijfsbezoek. Wij vertrekken om 9 uur aan de feesttent. De senioren- en kindernamiddag zijn ingrediënten van ons namiddagprogramma.”

“‘Tien om te Zien’ was vele jaren een topper op zaterdagavond en dat bleek opnieuw toen tien Hoekenaren nog eens in de huid van hun favoriete artiest kropen ter gelegenheid van onze veertigste editie. Op vraag van heel wat wijkbewoners grijpen wij daar nu enigszins naar terug.”

Kinderplaybackshow

“Debbie Deklerck en Vanessa De Cuyper staken de koppen bij mekaar en kwamen met het idee van een kinderplaybackshow: Music by Kids. Vanaf 19 uur komt de jeugd dus op het podium. Daarna neemt DJ Nic plaats achter de draaitafel voor de Hoekskesfuif.”

“Zondagmorgen staat het aperitief vanaf 11 uur klaar en kan er aangeschoven worden voor de barbecue. De zondag is de familiedag bij uitstek en na de middag staan de kinderen centraal met de kinderrommelmarkt, het snoeprad, het schminken, het hindernissenparcours en de open circusworkshop Circus de Sven. Ondertussen kunnen de ouders geniet van de magische wereld van Koenraad Magic. Na de Hoekenworp sluiten wij af met de coverband Popdaddies”, besluit Frank Verhulst. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier