Verne-team opent pub De Lange Giraf in Roeselare

De vroegere pub Kingston bij de Grote Markt bestaat niet langer onder die naam. Vanaf 1 juni opent het Verne-team er de Lange Giraf.

Mathieu Boudry (links) samen met Henk De Gheldere. (Foto SB) © Stefaan Beel

“We keken al een tijdje uit om een tweede zaak op te starten in Roeselare”, begint Henk De Gheldere van de Verne.

“Liefst van al zouden we een pand kopen in plaats van te huren. Inderdaad, ook de Kingston kan momenteel niet gekocht worden. Dit pand is eigendom van de stad en het ziet er ook niet naar uit dat dit zal verkocht worden voor de verkiezingen.”

“We herdopen de Kingston in de Lange Giraf. De laatste jaren werd de Kingston niet langer geassocieerd met de legendarische Roeselaarse pub van de jaren 80 en we denken dat een nieuwe naam de zaak goed zal doen. Wij zullen de zaak niet zelf open houden, dat doet Mathieu Boudry die al zijn sporen heeft verdiend in het Roeselaarse horecaleven. Maar ik zal het team wel coachen.”

Geen kopie van Verne

“De keuze voor de naam van de zaak verrast wellicht en dit is de bedoeling. Enerzijds willen we alle goeie karakteristieken van het dier implementeren in onze horecazaak zoals gracieus, elegant, kalm en sociaal maar dankzij de grootte van het dier staat een giraf ook symbool als ‘voorspeller’. Een visionaire ingesteldheid is altijd een pluspunt bij commerce doen.”

“We willen van de Lange Giraf zeker geen kopie maken van de Verne. De Verne trekt een publiek dat echt de moeite doet om naar deze zaak te komen. In de Lange Giraf mikken we meer op klanten van rond de kerktoren en het shoppingcentrum. Mensen dus die al in het stadscentrum zijn en iets willen drinken. We zetten ook meer in op verschillende biersoorten in de Lange Giraf maar we blijven uiteraard de bekende en kwalitatieve service geven die men in de Verne gewoon is.”

“De Lange Giraf wordt een dag- en avondcafé, met de bewuste keuze om de klanten te vragen om tegen half twaalf hun laatste bestelling door te geven. De kaart wordt doordacht samengesteld, met voorrang aan lokale of gelieerde leveranciers zoals Boerderij ‘t Groendal, stokerij Vyncke-Daels, brouwerij Rodenbach, J’Hin 16, en vele andere smaakmakers van de stad.”

“We hebben ook aandacht voor originele niet-alcoholische dranken en we voorzien tevens een wisseltap waar maandelijks een ander bier wordt aanbevolen. We gaan op zoek naar micro-brouwerijen uit de streek om ook dat jong talent een kans te geven.”

“We openen de deuren van de Lange Giraf al op 1 juni. Dat is inderdaad vroeg dag maar we moeten ook niet zo heel veel veranderen. Een beetje opfrissen en een likje verf en we komen al een heel eind. We gaan natuurlijk geen grote investeringen doen want het blijft in de eerste plaats een huurpand. Of we nu binnen enkele jaren nog steeds naar Spanje zullen verhuizen? Ja, dat verandert niet. We zien de Lange Giraf gewoon als een bijkomende investering die deel uitmaakt van ons business plan.”

(PS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.