Vermoedelijke mensensmokkelaar betrapt met ruim honderd zwemvesten in bestelwagen

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 25-jarige man van Iraakse origine aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. In de bestelwagen van de verdachte werden meer dan honderd zwemvesten aangetroffen.

De politie van de zone Westkust kreeg het verdachte voertuig in de nacht van zondag op maandag in de gaten. De lichte vrachtwagen werd in De Panne aan de kant gezet en aan een controle onderworpen. Bij die controle bleek dat het voertuig tot aan het plafond was volgeladen met ruim honderd reddingsvesten.

De bestuurder van de bestelwagen werd gearresteerd en verhoord door het team mensensmokkel van de West-Vlaamse Federale Gerechtelijke Politie. Dinsdag werd de twintiger door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De raadkamer in Brugge zal vrijdagochtend oordelen of de verdachte al dan niet langer in de gevangenis moet blijven.

“Goederen zoals opblaasbare boten, buitenboordmotoren, reddingsvesten en jerrycans, komen vaak uit de ons omringende buurlanden en worden door België vervoerd om in Frankrijk te worden gebruikt door leden van mensensmokkelorganisaties”, aldus procureur Frank Demeester.

Maandag werd in een gelijkaardige zaak al een 38-jarige Fransman aangehouden op verdenking van mensensmokkel. In juni werden drie kopstukken van een Iraanse smokkelorganisatie door de Brugse strafrechter zelfs veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf. Ook dat onderzoek ging van start dankzij een gelijkaardige ontdekking door de politiezone Westkust.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.