https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vermiste vrouw in Diksmuide gevonden in de IJzer, alles wijst in richting van wanhoopsdaad

© (Foto JH)
Redactie KW

De politiezone Polder en de Cel Vermiste Personen zijn sinds zondagochtend op zoek naar een 81-jarige vrouw uit het centrum van Diksmuide die vermist is. De politiehelikopter zocht zondag urenlang een groot gebied boven Diksmuide af, tevergeefs. Maandagmorgen werden de zoekacties terug opgestart. Rond de middag werd het levenloze lichaam van de 81-jarige dame gevonden in de IJzer. Alles wijst in de richting van een wanhoopsdaad.

De 81-jarige vrouw, die alleenstaand is en in een appartement woont in de Generaal Baron Jacquesstraat, werd zondagochtend om 10 uur door familieleden als vermist opgegeven. De vrouw zou die dag normaal gezien terug thuis komen van een ziekenhuisopname na persoonlijke problemen. Toen de familie om 10 uur aanbelde deed er niemand open.

De politie werd erbij gehaald en ging het appartement binnen maar trof daar niemand aan. Er werden wel persoonlijke spullen van de dame gevonden. De politie contacteerde de Cel Vermiste Personen en er werd een zoekactie op poten gezet. Politiediensten kamden de buurt uit en zochten naar sporen maar dat leverde niets op.

Groot zoekgebied afgezocht

In de namiddag kwam de helikopter van de federale politie ter plaatse als luchtsteun. Er werd eerst gecirkeld boven de Generaal Baron Jacquesstraat, de plaats waar de vrouw het laatst gezien zou zijn. Daarna werd een groot zoekgebied afgezocht. De politiehelikopter cirkelde zowel boven het centrum van Diksmuide, tot de richting van de Handzamevaart, de Ijzerboomgaard en de Ijzer zelf. In het watergebied kon niets gevonden worden.

Vanwege de invallende duisternis werden de zoekacties rond 19.15 uur gestaakt. Ook maandagochtend was er nog steeds geen nieuws over de vrouw.

Levenloos lichaam in IJzer

De zoekacties met de politie en Cel Vermiste Personen werden maandagochtend terug opgestart toen er rond de middag melding kwam van een levenloos lichaam in het water van de Ijzer ter hoogte van de Ijzerdijk. Duikers van de brandweer hebben het lichaam naar boven gehaald.

Na identificatie deze middag werd officieel vastgesteld dat het om de vermiste 81-jarige dame gaat. Alles wijst in de richting van een wanhoopsdaad. (JH)

Denk je aan zelfdoding en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.