Vermiste man op wandel was zich van geen kwaad bewust van politiespeurtocht: “Ik had gewoon goeie benen”

De politie ging onder meer in de Zedelgemsesteenweg in Eernegem op zoek naar de vermiste man. © BB
Redactie KW

Een politiehelikopter, politiehonden en heel wat politiemensen waren dinsdag zowat de hele middag op zoek naar Yves Alleman (61) uit Ichtegem. Die was thuis vertrokken voor een wandeling en bleef weg. “Maar ik had gewoon goeie benen”, zegt hij.

Hij was pas de tweede dag van zijn officiële pensioen aan het genieten, maar het was er eentje die hem nog lang zal bijblijven. Want terwijl Yves Alleman (61) uit Ichtegem aan een lange wandeling bezig was, was de politie met man en macht naar hem op zoek. Zijn vrouw en dochter hadden namelijk alarm geslagen omdat hij na anderhalf uur nog niet thuis was. En dat was niet van zijn gewoonte.

Grote middelen ingezet

De politie bestempelde het meteen als een onrustwekkende verdwijning en zette de grote middelen in. De politiehelikopter ging de lucht in en de speurhonden zochten mee. Een hele politiemacht kamde de streek uit, op zoek naar Yves.

Maar die was aan het wandelen. Zich van geen kwaad bewust. “Mijn suikerspiegel stond te hoog. En daarom wou ik eens wat verder stappen“, vertelt hij. “Het deed me echt deugd. Uiteindelijk stapte ik zelfs tot in Oostende. Daar maakte ik uiteindelijk rechtsomkeer, terug naar huis. Dat mijn vrouw ongerust zou zijn omdat ik zo lang weg bleef? In alle eerlijkheid: daar had ik niet echt bij stil gestaan. Ik amuseerde me en voelde me fysiek steeds beter. De rest vergat ik blijkbaar.”

Met de combi naar huis

Het was een politieagent met de motor die Yves uiteindelijk ‘s middags aantrof. Ter hoogte van de Groene 62 in Gistel. Hij sprak hem aan en dat verbaasde Yves aanvankelijk. “Hij vroeg mijn naam. Maar ik antwoordde dat ik niets verkeerd deed. Dat ik gewoon aan het wandelen was. Maar toen die man vertelde dat ze mij aan het zoeken waren, schrok ik uiteraard“, zegt hij. “Daar was ik me helemaal niet van bewust geweest. Ik stelde voor om nog door te stappen naar huis, maar dat mocht niet. Ik moest op een bankje wachten en een combi zou me dan naar huis brengen. Toen we de straat in reden zag ik alleen maar politie voor mijn huis. Ik had blijkbaar onbedoeld heel wat in beweging gezet.”

Bekomen met een Leffe

Een dag na zijn avontuur is Yves nog aan het bekomen. Zijn voeten dragen de fysieke gevolgen van zijn kilometerslange toch. Maar zijn suikerspiegel stond na zijn wandeling wel weer op peil. “Ik heb dinsdagavond uitzonderlijk zelfs een Leffe gedronken om een beetje te bekomen. En eigenlijk heb ik dinsdagnacht voor het eerst sinds lang erg goed geslapen. Ik voel me wel wat schuldig tegenover mijn vrouw en dochter. En tegenover de politiemensen. Maar ik was me echt nergens van bewust.” (TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier