Vermiste Gilbert Verplancke (67) levenloos aangetroffen bij zoekactie in Koekelare

Er waren politiemannen op pad langs de Provinciebaan, ter hoogte van het bos. © foto Coghe
Arjan Desante
Arjan Desante Eindredacteur

In Koekelare werd vandaag weer met man en macht gezocht naar de 67-jarige Gilbert Verplancke, die sinds 13 november vermist is. Even voor de middag werd tijdens de zoekactie een lichaam aangetroffen. De wetsdokter bevestigde inmiddels dat het om de vermiste man gaat.

Woensdagmorgen startte de grote zoekactie met een vergadering op de Markt van Koekelare. Daarna werden verschillende plaatsen onderzocht, daarbij werden onder meer een drone en helikopter ingezet. In kleine teams werden uitgekozen locaties afgestapt. Het is al de vijfde keer dat er in de gemeente een zoekactie werd georganiseerd. De vele waterputten in de omgeving van zijn woning werden eerder al onderzocht, nu stelde de politie een grotere perimeter in.

Op 500 meter van woonplaats

Even voor de middag trof de politie een lichaam aan, bevestigt burgemeester Patrick Lansens. “Kort voor de middag kreeg ik de melding dat er een lichaam werd aangetroffen in een poel, die landelijk gelegen is. Dus niet in de buurt van een wandelpad. Ze hadden eerst iets gezien vanuit de lucht en gingen dan meteen met een team ter plaatse. Intussen bevestigde de wetsdokter dat het met zekerheid om de vermiste Gilbert Verplancke gaat. De poel bevindt zich op een 500-tal meter van zijn woonplaats. De familie, die al rekening hield met deze trieste afloop, werd ook op de hoogte gebracht.”

“Verder onderzoek moet uitwijzen hoe Gilbert overleden is”, klinkt het bij Politiezone Polder. “Vermoed wordt dat Gilbert onwel geworden is en in het ijskoude water terecht kwam. Kwaad opzet kan worden uitgesloten.”

In de omgeving van de woonplaats van de man werden de velden doorzocht.
In de omgeving van de woonplaats van de man werden de velden doorzocht.© foto Coghe

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.