Vermiste duikers zijn goochelaar en zangeres uit Torhout

Kurt Huberecht aan het werk als goochelaar Katana. © Johan Sabbe
Redactie KW

Sinds zondagnamiddag wordt gezocht naar twee vermiste duikers, op de grens tussen Frankrijk en België. Het blijkt om goochelaar Kurt ‘Katana’ Huberecht (53) en zangeres Nathalie Fiers (36) te gaan. Het koppel wou met deze duik vieren dat ze al twee jaar een koppel vormen.

De twee duikers zouden in het water gegaan zijn op 12 à 15 kilometer van de kust. Ze doken er naar verluidt naar een wrak dat erg populair is bij recreatieve duikers. Het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) coördineert de zoekactie vanuit Oostende. Omdat de duikers vlak op de grens met Frankrijk doken naar een wrak, werd ook het MRCC van Cap Gris-Nez in Noord-Frankrijk op de hoogte gebracht. De Franse marine schakelde een helikopter in.

“Tijdens een zogenaamde ‘first daylight view’ zal die nog een keer het hele gebied controleren”, legt Eva Descamps van het MRCC uit. Het MRCC zet zelf geen middelen meer in. “De zoekbox die werd uitgetekend op basis van de stroming, is ondertussen zo groot dat zoeken met boten geen zin meer heeft. Ook de overlevingskansen zijn erg klein geworden. Bovendien kunnen we niet al onze middelen langdurig inzetten, want we moeten paraat staan om bij een ander incident onmiddellijk te kunnen ingrijpen.”

Kurt en Nathalie zijn verwoede duikers.
Kurt en Nathalie zijn verwoede duikers.© Facebook

Er werd ook een NH-90-reddingshelikopter ingezet, maar voorlopig zijn alle zoekacties tevergeefs.

Bekend door Belgium’s Got Talent

Maandag raakte bekend dat het om Torhoutenaar Kurt Huberecht en zijn vriendin Nathalie Fiers gaat. Kurt geniet bekendheid in de regio als goochelaar Kurt Katana – hij nam enkele jaren geleden zelfs deel aan televisieprogramma Belgium’s Got Talent – en is ook als dj actief. Hij baatte ook enkele jaren café Place Magique uit samen met zijn moeder, op de plaats waar nu restaurant Noord 57 gelegen is. Nathalie is dan weer zangeres bij verschillende bands, zoals Dust en Soulvision. Goochelaar Kurt heeft een zoon uit een eerdere relatie, Nathalie heeft twee kinderen.

“Het koppel is zeer goed gekend in onze stad. Hele sympathieke mensen. Kurt is bijvoorbeeld ook de vaste huis-dj wanneer de matchen van de Rode Duivels op groot scherm werden getoond. Als dit vreselijke nieuws klopt, dan zou het een groot verlies zijn voor Torhout”, zegt burgemeester Kristof Audenaert (CD&V).

Kurt Huberecht is een verwoed duiker.
Kurt Huberecht is een verwoed duiker.© Johan Sabbe

(AD/JRO/LK/IN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier