Zoektocht naar Ieperse studente Sarah (21) in Zwitsers bergdorp

Studente Sarah Huyghe.© gf
Studente Sarah Huyghe.© gf
Redactie KW

In en rond het Zwitserse bergdorp Täsch, vlakbij het beroemde kuuroord Zermatt, zoekt de Zwitserse politie en het leger sinds dinsdagochtend naar studente Sarah Huyghe (21) uit Ieper. Het meisje verdween er in alle vroegte uit een chalet waar ze samen met enkele vrienden verbleef.

“Een conflict tussen de vrienden”, “een redelijke hoeveelheid bloed” en “een spoor vanaf haar chalet door het bos tot aan het station”. Meer weet de familie van Ieperlinge Sarah Huyghe (21) niet over haar onrustwekkende verdwijning in Zwitserland. Haar vader, twee broers en enkele vrienden vertrokken in allerijl naar Zermatt, het dorpje naar waar Sarah begin deze week enkele vrienden met de wagen achterna reisde voor een pauze tussen de examens.

Gevaarlijke vallei

“Ze parkeerde haar wagen in het nabijgelegen dorpje Täsch, vanwaar ze alleen met de trein verder kon reizen richting chalet Obri Tuftra in Zermatt. Daar arriveerde ze om 18.50 uur”, vertelt broer Gils Huyghe (25) donderdagavond vanuit Zwitserland. “De chalets liggen hier vrij hoog in een vallei vol gevaarlijke rotsen en kliffen.”

Er werd redelijk wat bloed aangetroffen in de badkamer van Sarah

Vlakbij liggen hoge bergen, waaronder de Monte Rosa en Matterhorn, in de Penninische Alpen op de grens tussen Zwitserland en Italië. Overdag is het daar goed weer, maar ’s nachts kan het er vriezen. “Sarah had hier afgesproken met vrienden uit Ieper: twee jongens en een meisje. Hun namen ken ik niet”, vervolgt Gils. “Er moet op een bepaald moment een discussie of conflict ontstaan zijn, maar we weten niet wat precies. Wat we wel weten: er werd redelijk wat bloed aangetroffen in de badkamer van Sarah. Alleen daar, dus niet in de nabijgelegen gang. Mijn zus verdween dinsdag tussen 4 en 7 uur. Het enige wat ze mee had, waren de kleren die ze droeg. De rest van haar bagage bleef achter, zelfs haar autosleutels, portefeuille en telefoon.”

Tet Zwitserse bergdorp Täsch, waar Sarah verdween.© gf
Het Zwitserse bergdorp Täsch, waar Sarah verdween.© gf

Er werd een grote zoekactie opgezet in het uitgestrekte berggebied. “Speurhonden, drones, warmtecamera’s, zelfs het leger zoekt mee”, zegt Gils, die zich ook met familie en vrienden probeert nuttig te maken. “We hebben al boodschappen en telefoonnummers aangebracht op haar geparkeerde wagen, helpen haar opsporingsbericht zoveel mogelijk te verspreiden en bekijken samen met de politie camerabeelden. Speurhonden hebben een spoor ontdekt in een bosrijk gebied tussen haar chalet en het station, waar het spoor stopt. We hebben al urenlang talloze mensen zien passeren op de camerabeelden, maar we blijven zoeken naar een eerste teken van Sarah. Van de drie vrienden weten we alleen dat ze verhoord zijn door de politie.”

Leven op hoop

De familie twijfelde niet toen ze hoorde van de onrustwekkende verdwijning. “We waren overstuur en vertrokken meteen naar hier. Maar geen nieuws is voorlopig goed nieuws, daar gaan we van uit. Als Sarah zich in de omgeving van de chalet zou bevinden, dan was ze normaal al gevonden. We leven op hoop. Alle tips en hulp zijn welkom.” (TP/LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier